Waarom moet ik hier heen?

Jordanië is ongekend divers. Met overblijfselen van de Romeinen en natuurlijk de Nabateeërs, die Petra stichtten. Maar ook met woestijnkastelen en Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen op aarde.

Jordanië is een bijzonder divers land in het Midden-Oosten. dat onder meer bekend is door films uit Hollywood. Waardoor het land vaak maar kort wordt bezocht. Maar het heeft veel meer te bieden.

Het land nodigt uit tot een rondreis, waarbij je talloze bezienswaardigheden bezoekt. Dit zijn mijn beste tips voor jouw reis. Ik ben drie keer in Jordanië geweest en heb het gehele land bezocht.

Mount Nebo

Mount Nebo is vooral bekend vanwege het uitzicht. Op een heldere dag zie je daken van de huizen in Jeruzalem en Jericho in Israël. En je ziet de Dode Zee en de Jordaanvallei. Mount Nebo is een belangrijke gedenkplaats ter ere van de profeet Mozes, die volgens de Bijbel hier het beloofde land zag, stierf en werd begraven.

Dwalen door Jordanië

Ik ga naar Jordanië; voor de tweede keer. In eerste instantie voor schatten als Petra en Wadi Rum. Maar nu vooral voor minder bekendere plekken.

Reisverhaal

Jordanië blijft verbazen. Niet alleen door unieke plekken als Petra en Wadi Rum. Ik ging juist terug voor dingen die minder bekend zijn. De vriendelijke lokale bevolking, het diverse eten en ervaringen die de ziel raken.

Corno’s reistips:

Als je door Jordanië wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.