Jordanië

Wereldberoemd door Petra, maar er is veel meer

Jordanië is een bijzonder divers land in het Midden-Oosten. die onder meer bekend is door films uit Hollywood. Waardoor het land vaak maar kort wordt bezocht. Of in combinatie met een ander land. Wat zonde is. Want Jordanië heeft veel meer te bieden.

Sterker nog, het land nodigt uit tot een rondreis, waarbij je talloze bezienswaardigheden bezoekt. Je vindt hier talloze overblijfselen van de Romeinen en natuurlijk de Nabateeërs, die hier diverse steden in de rotsen stichtten. Maar je vindt in Jordanië ook  woestijnkastelen en  een van de mooiste woestijnen op aarde.

Dit zijn mijn beste tips voor jouw reis. Ik ben drie keer in Jordanië geweest en heb het gehele land bezocht. In deze lijst zie je dan ook enkele minder bekende plekken.

Mount Nebo

Mount Nebo is vooral bekend vanwege het uitzicht. Op een heldere dag zie je daken van de huizen in Jeruzalem en Jericho in Israël. En je ziet de Dode Zee en de Jordaanvallei. Mount Nebo is een belangrijke gedenkplaats ter ere van de profeet Mozes, die volgens de Bijbel hier het beloofde land zag, stierf en werd begraven.

Alle 9 Bucket List Tips voor Jordanië