Jordanië: De 10 Mooiste Bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Jordanië

Wereldberoemd door Petra, maar er is veel meer

Jordanië is een bijzonder divers land in het Midden-Oosten. die onder meer bekend is door films uit Hollywood. Waardoor het land vaak maar kort wordt bezocht. Of in combinatie met een ander land. Wat zonde is. Want Jordanië heeft veel meer te bieden.

Sterker nog, het land nodigt uit tot een rondreis, waarbij je talloze bezienswaardigheden bezoekt. Je vindt hier talloze overblijfselen van de Romeinen en natuurlijk de Nabateeërs, die hier diverse steden in de rotsen stichtten. Maar je vindt in Jordanië ook  woestijnkastelen en  een van de mooiste woestijnen op aarde.

Dit zijn mijn beste tips voor jouw reis. Ik ben drie keer in Jordanië geweest en heb het gehele land bezocht. In deze lijst zie je dan ook enkele minder bekende plekken.

Mount Nebo

Mount Nebo is vooral bekend vanwege het uitzicht. Op een heldere dag zie je daken van de huizen in Jeruzalem en Jericho in Israël. En je ziet de Dode Zee en de Jordaanvallei. Mount Nebo is een belangrijke gedenkplaats ter ere van de profeet Mozes, die volgens de Bijbel hier het beloofde land zag, stierf en werd begraven.

Alle 9 Bucket List Tips voor Jordanië

Dana Natuurreservaat

Duiken en snorkelen in de Rode Zee

Little Petra

Little Petra
Little Petra, oftewel Kleine Petra, is een unieke stad in Jordanië. En ja, hij lijkt op zijn grote broer, maar kent minder monumentale gebouwen. Al is de stijl van de Nabateeërs er goed te zien. Maar er is hier wel iets unieks te zien. Weinig toeristen gaan naar Little Petra, maar wie een compleet beeld wil krijgen van het gebied kan deze kleine nederzetting niet laten liggen. De lokale naam is Al Beidha, al wordt die nauwelijks gebruikt. Iedereen zegt Little Petra.
Lees verder

Woestijnkastelen van Jordanië

Woestijnkastelen van Jordanië
In de woestijn van Jordanië zijn in het verre verleden diverse kastelen gebouwd. Al zijn het waarschijnlijk geen kastelen, maar paleizen van rijke bewoners. De meeste woestijnkastelen in Jordanië dateren uit de 8e eeuw, toen er in dit deel van de wereld veel welvaart was. De bouwers zijn de relatief onbekende Omajjaden die hier toen heersten. De kastelen staan inmiddels op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO.
Lees verder

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.