Waarom moet ik hier heen?

Australië is een heel bijzondere plek om naar toe te reizen. Sommigen beschouwen 'Down Under' als het grootste eiland dat onze aarde kent. Maar je zult verbaasd zijn hoe immens het land is...

Dit is het land van de Aborigines, ook wel Aboriginals genoemd. Een magisch gebied, dat grotendeels (ongeveer 3/4) bestaat uit woestijn. De magische Outback. Waar het absolute icoon, Uluru, staat.

In het noordoosten van Australië zijn er echter regenwouden, die verder naar het zuiden vaak meer subtropisch dan tropisch zijn. In dat deel komen de meeste dier- en plantensoorten voor.

Beste video Australie

Voor de kust ligt het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld met een ongekend aantal dieren. Ook in de dorre, hete binnenlanden komt veel soorten leven voor.

De meeste dieren van Australië zijn uniek. En dat geldt vooral voor buideldieren zoals kangoeroes. Deze zijn een voorbeeld van adaptieve radiatie (ze passen zich aan de omgeving aan) en worden door wetenschappers als vrij primitief beschouwd.

Vermoedelijk hadden de Australische buideldieren ooit maar een beperkt aantal voorouders. Mede hierdoor is bijna alles wat je ziet bijzonder, net even anders en verrassend.

Een rondreis door het immense Australië is een van de mooiste reizen ter wereld. Waarbij het land, de mensen en de dieren je zullen verrassen, keer op keer.

Corno’s reistips:

Als je door Australië wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.