Australië

Immens divers land met vriendelijke mensen en bijzondere dieren

Australië is een heel bijzondere plek om naar toe te reizen. Sommigen beschouwen Down Under als het grootste eiland dat onze aarde kent. Maar je zult verbaasd zijn hoe immens het land is.

Dit is het land van de Aborigines, ook wel Aboriginals genoemd. Een magisch gebied, dat grotendeels (ongeveer 3/4) bestaat uit woestijn. De magische Outback. Waar het absolute icoon, Uluru, staat. Maar dit land heeft veel meer te bieden. Met beroemde steden als Sydney.

De unieke dieren van Australië

In het noordoosten van dit immense continent liggen echter regenwouden. Deze zijn verder naar het zuiden vaak meer subtropisch dan tropisch. In dat deel komen de meeste dier- en plantensoorten voor. Die zich redelijk makkelijk laten zien. Waardoor jouw reis net even leuker wordt. Zodat je optimaal zult genieten.

Voor de kust ligt het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld met een ongekend aantal dieren. Ook in de dorre, hete binnenlanden komt veel soorten leven voor.

De meeste dieren van Australië zijn echt anders dan anders. En dat geldt vooral voor buideldieren zoals kangoeroes. Deze zijn een voorbeeld van adaptieve radiatie (ze passen zich aan de omgeving aan) en worden door wetenschappers als vrij primitief beschouwd. En ja, je zult ze hier veel zien. Als je auto rijdt, gaat wandelen of zelfs op het strand.

Vermoedelijk hadden de Australische buideldieren ooit maar een beperkt aantal voorouders. Mede hierdoor is bijna alles wat je ziet bijzonder, net even anders en verrassend.

Een rondreis door het immense Australië is een van de mooiste reizen ter wereld. Waarbij het land, de mensen en de dieren je zullen verrassen, keer op keer.

Alle 23 Bucket List Tips voor Australië