Waarom moet ik hier heen?

Australië is een heel bijzondere plek om naar toe te reizen. Sommigen beschouwen 'Down Under' als het grootste eiland dat onze aarde kent. Maar je zult verbaasd zijn hoe immens het land is...

Australië is het land van de Aborigines, ook wel Aboriginals genoemd. Een magisch gebied, dat grotendeels (ongeveer 3/4) bestaat uit woestijn. De magische Outback. Waar het absolute icoon, Uluru, staat. Maar dit land heeft veel meer te bieden.

In het noordoosten van dit immense continent liggen echter regenwouden. Deze zijn verder naar het zuiden vaak meer subtropisch dan tropisch. In dat deel komen de meeste dier- en plantensoorten voor. Die zich redelijk makkelijk laten zien. Waardoor jouw reis net even leuker wordt. Zodat je optimaal zult genieten.

Voor de kust ligt het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld met een ongekend aantal dieren. Ook in de dorre, hete binnenlanden komt veel soorten leven voor.

De unieke dieren:

De meeste dieren van Australië zijn echt anders dan anders. En dat geldt vooral voor buideldieren zoals kangoeroes. Deze zijn een voorbeeld van adaptieve radiatie (ze passen zich aan de omgeving aan) en worden door wetenschappers als vrij primitief beschouwd. En ja, je zult ze hier veel zien. Als je auto rijdt, gaat wandelen of zelfs op het strand.

Vermoedelijk hadden de Australische buideldieren ooit maar een beperkt aantal voorouders. Mede hierdoor is bijna alles wat je ziet bijzonder, net even anders en verrassend.

Een rondreis door het immense Australië is een van de mooiste reizen ter wereld. Waarbij het land, de mensen en de dieren je zullen verrassen, keer op keer.

Corno’s reistips:

Als je door Australië wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Melbourne en The Great Ocean Road

Met de auto door Zuid-Australië

Reisverhaal

Australië is te groot voor een enkele reis. Nadat ik al eerder dwars door de Outback van Kangaroo Island naar Darwin reisde, is het nu tijd voor drie andere hoogtepunten. Ik 'doe' Tasmanië en reis daarna naar Melbourne en The Great Ocean Road. Een...

Op ontdekking in Tasmanië

Een rondreis door de Australische wildernis

Reisverhaal

Tasmanië stond al een hele tijd op mijn wensenlijst. Met name door de ruige natuur en de vreemde dieren. Ik maak een road trip langs de hoofdstad Hobart, maar ook Bruny Island, Freycinet National Park, Cradle Mountain National Park en Corinna Wilderness...