Waarom moet ik hier heen?

Botswana is vooral bekend vanwege de Okavango-delta. Maar het land heeft meer te bieden, zoals de beroemde Kalahari en Chobe National Park.

Botswana is wereldberoemd vanwege de Okavango-delta, een ideaal (en net even anders) safarigebied. De Okavangorivier loopt als een levensader door het land en ontspringt in Angola.

Maar dit land in Zuidelijk Afrika heeft meer te bieden voor de avontuurlijke reizigers. Zoals de Kalahari, een wereldberoemde zandbak.

Deze halfwoestijn op de grens met onder meer Zuid-Afrika is het leefgebied van de San, die wij kennen als bosjesmannen. Maar hier leven ook leeuwen met opvallende zwarte manen. En de guitige stokstaartjes, bekend van de dierentuin.

Botswana grenst aan Namibië, Zimbabwe, Zambia en Zuid-Afrika en een bezoek aan het land wordt vaak gecombineerd met bijvoorbeeld de hoogtepunten van Namibië of Kruger National Park in Zuid-Afrika. Dat bepaal je zelf.

Maar het is zeker ook een idee om alleen Botswana te doen. En dan de populaire attracties te combineren met minder bekende. Die je zelf kunt ontdekken.

Corno’s reistips:

Een rondreis door Botswana wordt vaak gecombineerd met Namibië. Je kunt de route zelf samenstellen of een georganiseerde reis boeken. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Botswana te regelen.