Noorwegen: 30 Bezienswaardigheden voor je rondreis - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Noorwegen

Speeltuin van Moeder Natuur

Noorwegen is het land van de fjorden, trollen en elfen. De fjorden zijn al diverse keren uitgeroepen tot een van de mooiste bestemmingen ter wereld. Al heeft Noorwegen veel meer te bieden. Sterker nog, je struikelt hier over de bezienswaardigheden. Eigenlijk is een rondreis door Noorwegen altijd te kort.

Het land heeft vele attracties zoals bergen, gletsjers, meren en eilanden. Opmerkelijk genoeg kun je hier veel wilde dieren zien. Die je met wat geluk kunt zien, al zijn er ook vaak speciale excursies. 

Het is een land dat gemaakt is voor een actieve vakantie. Denk aan wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken, kajakken, skiën of hoe je je dan ook voortbeweegt.

Ik ben er meer dan 15 keer geweest. En ik zou zo weer afreizen. In alle seizoenen, want die zijn heel divers. Sterker nog, een reis in de winter naar Noorwegen is totaal anders dan in de zomer. Ik heb mijn tips om Noorwegen te bezoeken verzameld. Alle 43 Bucket List Tips voor Noorwegen

Bergen

Bergen
Bergen is een overbekende stad in Noorwegen. Met name door de typische kleurrijke houten huisjes van het middeleeuwse centrum Bryggen. Deze huisjes liggen aan de baai van Vågen en is uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO. Maar Bergen is vooral een studentenstad, wat een mooie contradictie is met het verleden. Je kunt hier heerlijk wandelen, shoppen alsook verse vis en zeevruchten eten.
Lees verder

Houten staafkerken

Houten staafkerken
De houten staafkerken in Noorwegen zijn een bijzonder fenomeen. Staafkerken zijn ontstaan in de periode waarin het christendom in Scandinavië werd verspreid. De naam staafkerk komt van het houten frame bestaande uit palen (staven) en de verbindende muurplanken (staafmuren). Het is bijzonder overblijfsel van de Vikingen, die bekend stonden om hun houtsnijwerk.
Lees verder

Kjeragfossen

Kjeragfossen
Kjeragfossen is een grote waterval in de machtige Noorse fjorden. Deze waterval is maar liefst 715 meter hoog. En ja, hij is minder bekend dan bijvoorbeeld Kjerag en Kjeragbolten. Maar wie de wandeling naar Kjerag maakt, komt vanzelf de Kjeragbolten tegen, een steen die ingeklemd zit tussen de rotsen. En als je dan verder het fjord inkijkt kun je een ander natuurwonder zien: de Kjeragfossen.
Lees verder

Midzomernacht in Noorwegen

Snorkelen met orka’s en walvissen

Spitsbergen

Spitsbergen
Spitsbergen is een gebied vol gletsjers, bergmassieven en ijzige kusten. Waar je als mens klein voelt. En het is een plek met een groot Nederlands verleden. De Noren noemen het Svalbard.En, Spitsbergen is de beste plek in Europa om ijsberen te zien. Deze eilandengroep  ligt in de Noordelijke IJszee, zo'n 500 km ten noorden van Noorwegen. Een onvriendelijk gebied voor mensen met een indrukwekkend decor.Hier kun je goed zien hoe een arctisch gebied zich kan ontwikkelen. Gedurende de laatste ijstijd is het land onder het ijs bedolven geweest. Maar als de harde klimatologische omstandigheden veranderen veert het land op. Een proces dat nog steeds door gaat, ook nu nog wordt de zeebodem opgestuwd.
Lees verder

Stap in de trein naar Flåm

Svart Hotel in de Noorse Fjorden

Svart Hotel in de Noorse Fjorden
Het Svart Hotel in de Noorse Fjorden is anders. Het duurzame architectenbureau Snøhetta heeft een nieuw concept gelanceerd: Een wonderlijk rond hotel in een meer in de Noorse fjorden. Met uitzicht op een gletsjer en, het is duurzaam. Sterker nog; het is ‘s werelds eerste ‘energiepositieve’ hotel. Oftewel een hotel dat energie opwekt in plaats van verbruikt.
Lees verder

Unieke trekkershut in Hammerfest

Wandel naar Kjerag en Kjeragbolten

Wandel naar bergpiek op de Lofoten

Zie de Midzomernacht

Zie de Midzomernacht
De Midzomernacht is een uniek natuurfenomeen dat boven de poolcirkel te zien is. Stel je voor: 24 uur per dag daglicht. Wat je op diverse plekken en landen kunt beleven. Dit natuurfenomeen is (de naam zegt het al) te zien in de zomer. En dan met name boven de poolcirkel. Gedurende een aantal dagen schijnt hier 24 uur per dag de zon. Wat een unieke belevenis is.
Lees verder

Zie de zonsopgang op de Preikestolen

Zie de zonsopgang op de Preikestolen
De zonsopgang zien op de Preikestolen is een uniek excursie. De Preikestolen staat al jaren op mijn Bucket List. Maar ook lees ik over drukte en dus kwam het er niet van. Totdat ik hoorde over de Sunrise hike to Preikestolen. Dat klinkt erg goed. Dus ga ik op pad; middenin in de nacht. Te voet naar een van de bezienswaardigheden in de machtige Noorse fjorden.
Lees verder

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.