Waarom moet ik hier heen?

Noorwegen is het land van de fjorden, trollen en elfen. De fjorden zijn al diverse keren uitgeroepen tot mooiste plek op aarde door allerlei instanties. Een titel die voor zichzelf spreekt. Al heeft Noorwegen veel meer te bieden.

Wie afreist naar Noorwegen zal verbaasd zijn. Dit EU-land is ideaal voor een actieve vakantie, waar je betaalt met de Noorse Kroon.

En je ziet onderweg de trollen en elfen vanzelf, net als Noren dat al eeuwenlang doen. Het is een land om actief te verkennen; denk aan wandelen, mountainbiken, kajakken, skiën of hoe je je dan ook voortbeweegt. Met als ultieme doel de Noordkaap.

Noorwegen is een land met twee gezichten; ga er maar eens in de zomer heen. En dan in de winter. Benieuwd welke meer indruk maakt op je. Terwijl ook het voorjaar bijzonder is. Net als de herfst hier. Ik ben zo’n 15 keer in Noorwegen geweest en ik zou zo weer gaan. Het land behoort tot de mooiste in Europa en zelfs ter wereld.

Meer informatie: www.visitnorway.nl

Lees ook Mijn Reisverhalen:

Noorwegen; Mijn eerste Bucket List reis!

Een Bucket List; bijna elke reiziger heeft er een. Ik ook. Met opvallend veel dingen in Noorwegen merk ik. Hoog tijd om een Bucket List reis te maken. Waarbij ik tien dingen ga afvinken. Of misschien wel meer.

Reisverhaal
Parapenten in Noorwegen.

Een Bucket List; bijna elke reiziger heeft er een. Ik ook. Met opvallend veel dingen in Noorwegen merk ik. Hoog tijd om een Bucket List reis te maken. Waarbij ik tien dingen ga afvinken. Of misschien wel meer.

Corno’s reistips:

Een land als Noorwegen kun je heel goed zelf bereizen. Je kunt met je eigen auto er naar toe rijden of ter plekke een auto huren. Met een complete rondreis wordt alles voor je geregeld en kun je optimaal genieten van je reis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Van Zweeds Lapland naar de Noorse Lofoten

Reizen door Scandinavië is een heerlijke uitdaging om te wandelen, fietsen en vooral om vast te leggen op foto’s. In het mooiste seizoen van het jaar…

Reisverhaal

Ik wilde al lange tijd eens van de bergen van Zweden naar de kust van Noorwegen rijden. De diverse landschappen, maar vooral ook het wisselende klimaat. Om lekker actief te zijn. In de buitenlucht. Op talloze manieren.