Waarom moet ik hier heen?

Noorwegen is het land van de fjorden, trollen en elfen. De fjorden zijn al diverse keren uitgeroepen tot mooiste plek op aarde door allerlei instanties. Een titel die voor zichzelf spreekt. Al heeft Noorwegen veel meer te bieden.

Noorwegen is het land van de fjorden, trollen en elfen. De fjorden zijn al diverse keren uitgeroepen tot een van de mooiste bestemmingen ter wereld. Al heeft Noorwegen veel meer te bieden. Sterker nog, je struikelt hier over de bezienswaardigheden. Eigenlijk is een rondreis door Noorwegen altijd te kort.

Het land heeft vele attracties zoals bergen, gletsjers, meren en eilanden. Opmerkelijk genoeg kun je hier veel wilde dieren zien. Die je met wat geluk kunt zien, al zijn er ook vaak speciale excursies.

Het is een land dat gemaakt is voor een actieve vakantie. Denk aan wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken, kajakken, skiën of hoe je je dan ook voortbeweegt.

Ik ben er meer dan 15 keer geweest. En ik zou zo weer afreizen. In alle seizoenen, want die zijn heel divers. Sterker nog, een reis in de winter naar Noorwegen is totaal anders dan in de zomer. Ik heb mijn tips om Noorwegen te bezoeken verzameld.

Lees ook Mijn Reisverhalen:

Noorwegen; Mijn eerste Bucket List reis!

Een Bucket List; bijna elke reiziger heeft er een. Ik ook. Met opvallend veel dingen in Noorwegen merk ik. Hoog tijd om een Bucket List reis te maken. Waarbij ik tien dingen ga afvinken. Of misschien wel meer.

Reisverhaal
Parapenten in Noorwegen.

Een Bucket List; bijna elke reiziger heeft er een. Ik ook. Met opvallend veel dingen in Noorwegen merk ik. Hoog tijd om een Bucket List reis te maken. Waarbij ik tien dingen ga afvinken. Of misschien wel meer.

Corno’s reistips:

Een land als Noorwegen kun je heel goed zelf bereizen. Je kunt met je eigen auto er naar toe rijden of ter plekke een auto huren. Met een complete rondreis wordt alles voor je geregeld en kun je optimaal genieten van je reis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Van Zweeds Lapland naar de Noorse Lofoten

Reizen door Scandinavië is een heerlijke uitdaging om te wandelen, fietsen en vooral om vast te leggen op foto’s. In het mooiste seizoen van het jaar…

Reisverhaal

Ik wilde al lange tijd eens van de bergen van Zweden naar de kust van Noorwegen rijden. De diverse landschappen, maar vooral ook het wisselende klimaat. Om lekker actief te zijn. In de buitenlucht. Op talloze manieren.