Mexico

Land van Maya's en Azteken met lekker eten, strand en regenwoud

Mexico is een bonte mix van cultuur, natuur en natuurlijk de Mexicaanse keuken. Denk aan een rondreis langs de ruïnes in de regenwouden, vulkanen, stranden en historische steden met lekker eten, muziek en verse drankjes.

Mexico is populair bij zonaanbidders; Puerto Vallerta, Acapulco en Cancun zijn overbekend. En het is een droombestemming voor cultuurliefhebbers, want dit is het land van de bekende Maya’s en Azteken. Maar ook van de veel minder bekende volkeren als de Tolteken, Olmeken en de vreemde Teotiuacanen. Al deze volkeren legden de basis voor het huidige Mexico.

Het waren allemaal ver ontwikkelde volkeren die indrukwekkende bouwwerken hebben achtergelaten in het regenwoud, op heuvels of zelfs aan het strand. daarnaast herbergt het land talloze natuurwonderen. Van wonderlijke cenotes tot kristalheldere warmwaterbaden, alsook actieve vulkanen.

Een ding is zeker; een rondreis door Mexico is een ontdekkingstocht door het verleden. Of je nu alleen gaat of met een groepsreis. Een feest voor je zintuigen.

Alle 32 Bucket List Tips voor Mexico