Het Caribisch gebied

Eilanden met zon, zee en strand. Maar ook elk met een eigen identiteit

Het Caribisch Gebied ken je waarschijnlijk ook wel als de Cariben of Caribbean. Dit immense gebied bestaat uit meer dan 7.000 eilanden en eilandjes met stranden en een heerlijk zonnig klimaat.

Elk land heeft een eigen identiteit, denk aan Cuba en Jamaica bijvoorbeeld. Net als Saint Lucia, Bonaire en meer, veel meer. Dit zijn de mooiste bestemmingen in het Caribisch Gebied, met alle landen, eilanden en bijzondere locaties. Je vindt er de bezienswaardigheden en attracties, maar ook leuke tips voor excursies en tours.

Bijna allemaal hebben ze een luchthaven; waardoor ze dus eenvoudig te bereiken zijn. Maar het kan ook per cruise, iets wat steeds populairder wordt. Waarbij je meerdere eilanden bezoekt. Er zijn talloze opties. Zo kun je vertrekken vanuit Miami, maar ook vanuit diverse andere locaties.

Wie meer avontuur wil kan vaak per veerboot van eiland naar eiland reizen. Dit is goedkoper en een goede manier om veel te zien. Ook kun je per watervliegtuig vaak van plek naar plek reizen en dus ook van eiland naar eiland. Ik deed dit onder meer van het eiland Saba naar diverse omliggende eilanden. Het uitzicht zal ik nooit vergeten.

Naast lekker eten met veel vis, kun je lokaal gemaakte rum proberen, dansen op de overal aanwezige muziek en wil je hier het warme water in. Om te snorkelen, duiken of simpelweg met een boot genieten. De eilanden wachten op je.

Aruba

De flamingo's van Aruba.

Aruba is een heerlijke zonnige bestemming in het Caribisch gebied. Het eiland heeft fijne temperaturen en lekker warm zeewater. Voor veel reizigers is het eiland een plek om te relaxen op de goudgele stranden. Waarbij je een koel drankje kunt gaan halen bij de diverse barretjes. En je kunt slenteren langs restaurants waar je de heerlijke geuren van vis en zeevruchten opsnuift. Een andere attractie is de zonsondergang van Aruba. Deze is beroemd op de gehele wereld.

Lees mijn tips voor Aruba

Bahama's

De beroemde zwemmende varkens op de Bahama's.

De Bahama's ken je waarschijnlijk van televisie en films. Met goudgele stranden en helder blauw water. En een fijn klimaat. Waar je helemaal niets hoeft te doen, maar wel leuke uitstapjes kunt maken. De Bahama’s zijn synoniem voor zon, zee en strand. Niet iedereen weet dat er maar liefst 700 eilanden zijn. Van alle eilanden zijn er slechts 30 à 40 bewoond. Hierdoor vind je al snel een onbewoond eilandje met een strandje alleen voor jezelf.

Lees mijn tips voor de Bahama's

Barbados

Een van de stranden op Barbados. ©Corno van den Berg

Barbados is Caribisch, maar ligt niet in de Caribische Zee. Ze hebben geen bars, maar rumshops. Het is een voormalige Britse kolonie, maar ook super relaxt. Het past wel bij dit tropisch eiland; Barbados is net even anders. Ideaal voor een ontdekkingstocht.

Lees mijn tips voor Barbados

Bermuda

Een strand in Bermuda.

De Bermuda-Driehoek is overbekend, maar omhuld met raadsels. Het past bij het eiland Bermuda, dat een buitenbeentje is in de Cariben. Het eiland Bermuda ligt opvallend noordelijk voor de kust van de Verenigde Staten, maar het behoort bij het Verenigd Koninkrijk. Deze wonderlijke mix geeft Bermuda een geheel eigen sfeer.

Lees mijn tips voor Bermuda

Bonaire

Het landschap van Bonaire.

Bonaire is een heerlijke strandbestemming, met lekker weer, warm water en een fraai landschap. Het eiland kent een ruig verleden. Met indianen vanuit Venezuela, mensonterende slavernij en zoutwinning. Overal is het verleden nog te zien. Dit is een eiland waar natuurbescherming al decennialang een prominente plek heeft gekregen. 

Lees mijn tips voor Bonaire

Cuba

Straatbeeld in Havana in Cuba.

Cuba is anders dan elk eiland in het Caribisch gebied. Het heeft een geheel eigen sfeer, met talloze attracties. Denk aan de muziek, de rum en de warme mensen. Cuba is bijzonder en authentiek.

Lees mijn tips voor Cuba

Curaçao

Een markt in Curaçao.

Curaçao is geliefd vanwege het klimaat, de stranden en het verse eten. Willemstad behoort tot de mooiste steden in de Cariben, met een geheel eigen sfeer.

Lees mijn tips voor Curaçao

Dominicaanse Republiek

Zonsondergang op de Dominicaanse Republiek.

De Dominicaanse Republiek is een van de eilanden met de meeste natuur in de Cariben. Waardoor je op je reis een goed strand en natuur kunt combineren. En lekker eten.

Lees mijn tips voor de Dominicaanse Republiek

Haïti

Kinderen in Haïti.

Haïti is een avontuur. Al kun je hier niet om de armoede heen. Maar het landschap en de stranden zijn fraai. Met ongekend vriendelijke mensen.

Lees mijn tips voor Haïti

Jamaica

Een markt in Jamaica.

Bij Jamaica denk je aan reggae muziek, rastafari's en het relaxte leven. Dat op het eiland ook echt te vinden is. In combinatie met fijne stranden en veel vers en vooral smaakvol eten.

Lees mijn tips voor Jamaica

Kaaimaneilanden

Genieten op de Kaaimaneilanden.

De Kaaimaneilanden (of Caymaneilanden) zijn wereldberoemd als belastingparadijs. Maar het is ook een paradijs voor strand- en zonliefhebbers. Met bijzondere excursies.

Lees mijn tips voor de Kaaimaneilanden

Puerto Rico

Puerto Rico, alle bezienswaardigheden, attracties en excursies voor je reis.

Puerto Rico is geen standaard vakantieland. Maar je kunt hier vrij eenvoudig zelf op pad gaan. En dan ben je al snel van de gebaande paden. En er is veel te ontdekken op het eiland.

Lees mijn tips voor Puerto Rico

Saba

De schoonheid van Saba.

Het eiland Saba is uniek in vele opzichten. Het is een heerlijk wandelgebied, met als letterlijk hoogtepunt het wonderlijke bos op de berg van Mount Scenery. Duikers en snorkelaars vinden in zee een van de beste koraalriffen van de Cariben.

Lees mijn tips voor Saba

Saint Lucia

Het ruige Saint Lucia.

Saint Lucia is volgens velen het mooiste eiland in de Cariben. Het is net als veel andere eiland vulkanisch van oorsprong, maar het landschap is veel ruiger. Dat je eenvoudig kunt ontdekken.

Lees mijn tips voor Saint Lucia

Sint Maarten

Een strand op Sint Maarten.

Sint Maarten is een eiland dat een status aparte heeft. En waar Nederland grenst aan Frankrijk. Een Caribisch eiland vol zon, zee en strand. Met een Nederlands slavenverleden, al overheerst nu een relaxte sfeer op het eiland.

Lees mijn tips voor Sint Maarten

St. Barths

Sfeerbeeld van St. Barths.

St. Barths is vooral voor de rijken op aarde. Al kun je hier ook goed zelf rondreizen, waardoor je al snel weinig andere reizigers meer tegen komt.

Lees mijn tips voor St. Barths

Trinidad en Tobago

Rust en ruimte op Trinidad en Tobago.

Trinidad en Tobago bestaat uit twee grote eilanden en diverse kleinere eilanden met goudgele stranden en palmbomen. Door hun ligging voor de kust van Venezuela vind je hier ook veel invloeden van Zuid-Amerika. Waaronder het carnaval; het grootste na Brazilië...

Lees mijn tips voor Trinidad en Tobago

Turks- en Caicoseilanden

Een excursie op de Turks- en Caicoseilanden. ©Visit Turks and Caicos Islands

De eilandengroep Turks- en Caicoseilanden ligt ten noorden van het eiland Hispaniola en ten zuidoosten van de Bahama’s. Het is een Overzees gebiedsdeel van het Verenigd Koninkrijk. De eilanden bestaan grotendeels uit kalksteen. Er zijn veel mangrovebossen te vinden, terwijl de onderwaterwereld erg rijk is.

Lees mijn tips voor de Turks- en Caicoseilanden