Waarom moet ik hier heen?

De Cariben (ook wel Caribbean genoemd) bestaan uit meer dan 7.000 eilanden en eilandjes met stranden en een heerlijk zonnig klimaat. Elk land heeft een eigen identiteit, denk aan Cuba en Jamaica bijvoorbeeld. Net als Saint Lucia, Bonaire en meer...

Het Caribisch Gebied wordt ook wel Caraïben genoemd. Of de Caribbean. Het is een verzamelnaam voor de honderden eilanden tussen de Verenigde Staten, Midden-Amerika en (ietsje verder weg) Europa en Afrika. Het is synoniem voor zon, zee en strand. Dit gebied is populair vanwege het klimaat, de relaxte sfeer, de rijke onderwaterwereld en lekker eten.

Elk eiland een eigen karakter

Bijzonder is dat elk eiland een eigen karakter heeft, zodat je hier naar toe kunt blijven reizen. Waardoor je makkelijk een reis kunt maken naar Bonaire, maar ook nog eens naar de Bahama’s, Jamaica, Cuba en minder bekende eilanden bijvoorbeeld. Ik heb er inmiddels tientallen bezocht, maar het verveelt nooit.

Verschillende manieren van reizen

Bijna allemaal hebben ze een luchthaven; waardoor ze dus eenvoudig te bereiken zijn. Maar het kan ook per cruise, iets wat steeds populairder wordt. Waarbij je meerdere eilanden bezoekt. Er zijn talloze opties. Zo kun je vertrekken vanuit Miami, maar ook vanuit diverse andere locaties.

Wie meer avontuur wil kan vaak per veerboot van eiland naar eiland reizen. Dit is goedkoper en een goede manier om veel te zien. Ook kun je per watervliegtuig vaak van plek naar plek reizen en dus ook van eiland naar eiland. Ik deed dit onder meer van het eiland Saba naar diverse omliggende eilanden. Het uitzicht zal ik nooit vergeten.

Naast lekker eten met veel vis, kun je lokaal gemaakte rum proberen, dansen op de overal aanwezige muziek en wil je hier het warme water in. Om te snorkelen, duiken of simpelweg met een boot genieten. De eilanden wachten op je.