Waarom moet ik hier heen?

Cuba kennen we van de muziek, dans en natuurlijk Fidel Castro en Che Guevarra. Een land in het hart van de Cariben met een prettige sfeer en lekker eten en drinken. En natuurlijk de Cubaanse sigaren.

Cuba is anders dan elk eiland in het Caribisch gebied. Het heeft een geheel eigen sfeer, met talloze attracties. Denk aan de muziek, de rum en de warme mensen. Cuba is bijzonder en authentiek.

Het verleden van dit eiland in de Caraïbische Zee is ruig. Ooit maakten hier Spanjaarden, Engelsen, piraten en ook de Amerikanen de dienst uit. Wat een bijzondere architectuur en eigenlijk zelfs een eigen cultuur tot gevolg had, zoals bijvoorbeeld in de hoofdstad Havana goed is te zien.

Maar ook in de stad Trinidad kun je dat overal zien. Een rondreis door Cuba is bijzonder divers. Met heerlijke stranden om uit te rusten onder de palmbomen. Maar ook met grote moerassen.

Cuba; De mooiste rondreis

Ga je naar Cuba? ,,Ja, ga maar snel. Voordat alles weg is." Van diverse kanten hoorde ik het. Ik maak een rondreis van twee weken.

Reisverhaal
Rondreis Cuba

Door de recente afspraken met 'aartsvijand' Amerika zal Cuba gaan veranderen. Of is het eigenlijk al aan het veranderen. Tijdens mijn rondreis maak ik letterlijk een reis terug in de tijd. De grote vraag is; hoe lang nog?

De Vallei van Viñales is wereldberoemd. Hier speelt het leven zich nog met paard en wagen af. En met sigaren… Dit gebied is erg geschikt om te wandelen, te fietsen of te backpacken.

Wel is één ding duidelijk: het communisme verwatert. Oftewel: het land ‘verwestert’. Dat dit goed is voor de inwoners lijkt logisch, maar wat gebeurt er met de beroemde Cubaanse cultuur?

Corno’s reistips:

Als je naar Cuba gaat, is het aan te raden om meerdere delen van het eiland te bezoeken. Je kunt dit zelf (ter plekke) regelen of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.