Costa Rica

Paradijs voor natuurliefhebbers; met ongekend veel wilde dieren

Costa Rica is wandelen door het dichte nevelwoud, dat vol met dieren zit. Zoals brulapen, luiaarden, jaguars en opvallend veel vogels. Ook de vulkanen zijn bijzonder, net als de stranden waar zeeschildpadden eieren leggen.

Costa Rica betekent rijke kust. Dit land in Midden-Amerika is extreem populair bij de natuurliefhebber. Een rondreis komt soms over als een bezoek door een dierentuin. Hier kun je in het regenwoud (en het hoger gelegen nevelwoud) zoeken naar de talloze soorten dieren. Maar ook hier zie je ook veel plantensoorten, waaronder orchideeën.

Welke dieren kan ik zien in Costa Rica?

Veel Nederlanders gaan naar Costa Rica om de bijzondere natuur te beleven. En hier heb je kans op talloze bijzondere ontmoetingen. Wie een rondreis door het land maakt heeft een grote kans om de volgende dieren te zien: luiaard (zowel de tweevingerige als de drievingerige luiaard), apen als brulaap, kapucijneraap, slingeraap en doodshoofdaap. 

Ook zie je waarschijnlijk wel kleurrijke papegaaien. Waaronder ara’s alsook toekans, gevaarlijke pijlgifkikkers en guitige neusberen. Alsook Amerikaanse krokodillen, kaaimannen, diverse soorten grote leguanen. Als je gaat snorkelen zie je talloze papegaaivissen, murenes en zeeschildpadden.

Als je geluk hebt kom je tijdens je wandelingen dieren tegen als de tapir, wat een van de meest populaire dieren is om te zien door toeristen in Costa Rica. Alsook pekari’s (soort varkens), wasberen en nog veel meer. Als je heel veel geluk hebt zelfs een roofdier als jaguar, ocelot of tijgerkat.

De bijzondere nachtsafari

Bij een nachtsafari heb je een grote kans op allerhande dieren. Denk aan slapende vogels, talloze insecten zoals wandelende takken, extreem giftige slangen en de indrukwekkende tarantula. Maar ook nachtdieren zoals opossums, kinkajoes en veel meer. Je gaat met een gids, waardoor het niet gevaarlijk is. En hij laat je van alles zien. Je krijgt meestal een zaklamp, maar kunt ook je eigen hoofdlamp meenemen bijvoorbeeld.

Monteverde is een goed voorbeeld van een privé-natuurterrein met succes. Waar je uren (of zelfs dagen) kunt wandelen, raften en meer. Tortuguero National Park is wereldberoemd vanwege de zeeschildpadden die hier eieren komen leggen. Waar je op een meter afstand bij kunt staan. 

En voor de kust ligt het ongerepte Cocos Island, bekend geworden van de ‘blockbuster’ Jurassic Park. Hier werd een groot deel van de film opgenomen. Veel toeristen bezoeken ook Manuel Antonio Nationaal Park een klein, maar bijzonder natuurpark aan de kust met opvallend veel wilde dieren.

Alle 17 Bucket List Tips voor Costa Rica