Costa Rica: Beste tips, nationale parken en bezienswaardigheden - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Costa Rica

Paradijs voor natuurliefhebbers; met ongekend veel wilde dieren

Costa Rica is wandelen door het dichte nevelwoud, dat vol met dieren zit. Zoals brulapen, luiaarden, jaguars en opvallend veel vogels. Ook de vulkanen zijn bijzonder, net als de stranden waar zeeschildpadden eieren leggen.

Costa Rica betekent rijke kust. Dit land in Midden-Amerika is extreem populair bij de natuurliefhebber. Een rondreis hier als een dierentuin. Hier kun je in het regenwoud (en het hoger gelegen nevelwoud) zoeken naar de talloze soorten dieren. Maar ook hier zie je ook veel plantensoorten, waaronder orchideeën.

Welke dieren kan ik zien in Costa Rica?

Veel Nederlanders gaan naar Costa Rica om de bijzondere natuur te beleven. En hier heb je kans op talloze bijzondere ontmoetingen. Wie een rondreis door het land maakt heeft een grote kans om de volgende dieren te zien: luiaard (zowel de tweevingerige als de drievingerige luiaard), apen als brulaap, kapucijneraap, slingeraap en doodshoofdaap. 

Ook zie je waarschijnlijk wel kleurrijke papegaaien. Waaronder ara’s alsook toekans, gevaarlijke pijlgifkikkers en guitige neusberen. Alsook Amerikaanse krokodillen, kaaimannen, diverse soorten grote leguanen. Als je gaat snorkelen zie je talloze papegaaivissen, murenes en zeeschildpadden.

Als je geluk hebt kom je tijdens je wandelingen dieren tegen als de tapir, wat een van de meest populaire dieren is om te zien door toeristen in Costa Rica. Alsook pekari’s (soort varkens), wasberen en nog veel meer. Als je heel veel geluk hebt zelfs een roofdier als jaguar, ocelot of tijgerkat.

De bijzondere nachtsafari

Bij een nachtsafari heb je een grote kans op allerhande dieren. Denk aan slapende vogels, talloze insecten zoals wandelende takken, extreem giftige slangen en de indrukwekkende tarantula. Maar ook nachtdieren zoals opossums, kinkajoes en veel meer. Je gaat met een gids, waardoor het niet gevaarlijk is. En hij laat je van alles zien. Je krijgt meestal een zaklamp, maar kunt ook je eigen hoofdlamp meenemen bijvoorbeeld.

Monteverde is een goed voorbeeld van een privé-natuurterrein met succes. Waar je uren (of zelfs dagen) kunt wandelen, raften en meer. Tortuguero National Park is wereldberoemd vanwege de zeeschildpadden die hier eieren komen leggen. Waar je op een meter afstand bij kunt staan. 

En voor de kust ligt het ongerepte Cocos Island, bekend geworden van de ‘blockbuster’ Jurassic Park. Hier werd een groot deel van de film opgenomen. Veel toeristen bezoeken ook Manuel Antonio Nationaal Park een klein, maar bijzonder natuurpark aan de kust met opvallend veel wilde dieren.

Alle 17 Bucket List Tips voor Costa Rica

Barra Honda Nationaal Park

Barra Honda Nationaal Park
Barra Honda National Park behoort niet tot de bekendste natuurparken in Costa Rica. Het is vooral bekend vanwege de vele grotten die je kunt bezoeken. Al loop je hier ook door regenwoud, waarbij je een grote kans hebt om apensoorten te zien. Met name brulapen. Die zich hier ook vaak laten horen. Alsook talloze vogels kun je hier zien, waaronder toekans en ara’s.In dit natuurgebied kun je een avontuurlijke excursie maken in de grotten. Je moet eerst afdalen aan een lange ladder om de grot in te gaan. Het pad is glibberig en erg ongelijk, maar wel een uitdaging. Binnenin opent zich een andere wereld.
Lees verder

Las Baulas Marine Park

Las Baulas Marine Park
Marino Las Baulas MarinePark in Costa Rica is perfect om zeeschildpadden te zien die op het strand eieren komen leggen. Marino Las Baulas National Park is volgens velen een van de beste plekken om de grootste van allemaal, de lederschildpad, te zien. Met name in het piekseizoen. Dit zijn de beste tips voor jouw excursie.Het nationale park omvat een groot gebied langs de kust ten noorden van de stad Tamarindo. Dit ligt in het noorden van Costa Rica in de regio Guanacaste. Het beschermde gebied is ongeveer 43.243 hectare groot, wat ongeveer 175 km² is. Waarbij met name de zee wordt beschermd. Alsook tientallen stranden, een estuarium en mangroven bossen.
Lees verder

Rincon de la Vieja Nationaal Park

Rincon de la Vieja Nationaal Park
Rincon de la Vieja National Park in Costa Rica is ruig vulkaanlandschap. Waarbij je een kijkje krijgt in de keuken van het ontstaan van Costa Rica. Dit zijn de beste tips voor jouw bezoek aan Rincon de la Vieja.Het park is al eeuwenlang een actief natuurgebied. Hier zie je hoe je een vulkaan op allerlei manieren kunt beleven. Via heetwaterbronnen, stoompluimen en hete modder dat op talloze plaatsen borrelt.
Lees verder

San Gerardo de Dota

San Gerardo de Dota
San Gerardo de Dota in Costa Rica ligt naast het Los Quetzales National Park. Die naam zegt het al; hier leeft de quetzal. Dit is een van de mooiste vogels ter wereld, met name het mannetjes dat in de paartijd extreem lange staartveren krijgt van wel 80 centimeter. En in deze vallei kun je de dieren opvallend goed zien. En vaak opvallend dichtbij, zodat je ook fraaie foto’s kunt maken.De quetzal is de reden dat in deze vallei het toerisme tot bloei is gekomen. De dieren maken hun nest hier in de hoge bomen van het nevelwoud. Waardoor ze hier zo’n beetje het gehele jaar te zien zijn. Zowel het mannetje als de minder uitbundig gekleurde vrouwtjes kun je hier zien. 
Lees verder

Santa Rosa Nationaal Park

Santa Rosa Nationaal Park
Santa Rosa National Park is minder bekend. Het is onderdeel van een immense groene corridor die bijna alle types landschappen van Costa Rica omvat. Van de kust met mangroven en regenwoud, tot de vulkanen met op de hellingen nevelwoud. In Santa Rosa leven zo’n beetje alle wilde dieren die toeristen graag willen zien. En het park wordt veel minder bezocht door buitenlandse toeristen dan andere parken. Waardoor je beleving veel intenser kan zijn.
Lees verder

Tenorio National Park

Tenorio National Park
Tenorio National Park behoort tot de onbekende parels van Costa Rica. De Tenorio is een actieve vulkaan, maar de bekendheid komt vooral door de Rio Celeste, deze rivier is azuurblauw van kleur door de vulkaan. Hier vind je handige informatie voor je bezoek aan Tenorio, inclusief alle bezienswaardigheden en excursies. Het is een heerlijk wandelgebied, dat je zelf makkelijk kunt ontdekken.
Lees verder

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.