Waarom moet ik hier heen?

Costa Rica is wandelen door het dichte nevelwoud, dat vol met dieren zit. Zoals brulapen, luiaarden, jaguars en opvallend veel vogels. Ook de vulkanen zijn bijzonder, net als de stranden waar zeeschildpadden eieren leggen.

Costa Rica betekent ‘rijke kust’. Dit land in Midden-Amerika is extreem populair bij de natuurliefhebber. Een rondreis hier als een dierentuin. Hier kun je in het regenwoud (en het hoger gelegen nevelwoud) zoeken naar talloze soorten apen, luiaarden, vogels en zelfs jaguars. Maar ook hier zie je ook veel plantensoorten, waaronder orchideeën.

Monteverde is een goed voorbeeld van een privé-natuurterrein met succes. Waar je uren (of zelfs dagen) kunt wandelen, raften en meer. Tortuguero National Park is wereldberoemd vanwege de zeeschildpadden die hier eieren komen leggen. Waar je op een meter afstand bij kunt staan.

En voor de kust ligt het ongerepte Cocos Island, bekend geworden van de ‘blockbuster’ Jurrasic Park. Hier werd een groot deel van de film opgenomen. Veel toeristen bezoeken ook Manuel Antonio Nationaal Park een klein, maar bijzonder natuurpark aan de kust met opvallend veel wilde dieren.

Meer informatie: www.visitcostarica.com

Corno’s reistips:

Costa Rica is een heerlijk land om doorheen te reizen. Je kunt je reis ook goed combineren met Nicaragua en/of Panama. Hieronder een aantal handige tips om je reis te plannen.