Waarom moet ik hier heen?

Een land vol mysterie en relatief onbekend. De eerste associatie is zand, een hele woestijn vol. Maar dan heb je het mis. Denk aan bergen, wadi's en zelfs fjorden...

Het land Oman is meer dan zand. Wat te denken van een azuurblauwe zee, groene tropische oases, uitgestrekte gebergtes en een eeuwenoude cultuur? Dit is een bijzondere bestemming in het Midden-Oosten. En totaal anders dan de rest.

Bezienswaardigheden Oman:

Rondreis door Oman

Oman is ideaal voor een rondreis. Het land heeft maar liefst 3.165 kilometer kust. Met rotsen, maar ook echte goudgele zandstranden. De zee is extreem rijk, met opvallend veel zeeschildpadden bijvoorbeeld en vis. Waar mensen al eeuwenlang van leven. Snorkelen hier is heerlijk en het water is lekker warm.

De onbekende bergen van Oman

Maar hier vind je ook bergen van ruim 2.000 meter. In het ruige noorden. Rond Nizwa vind je een intrigerende mix van bergen en wadi’s, oftewel oases. Een duik in de onbekende kant van Oman.

Een wadi bij Nizwa.
Een wadi bij Nizwa.Corno van den Berg

Oman ligt in het oostelijke deel van het Arabisch schiereiland. Sharjah en Fujairah (Verenigde Arabische Emiraten) scheiden het grootste deel van Oman van het meest noordelijke puntje, Musandam.

En juist dat Musandam is misschien wel het mooiste van allemaal. De Omani noemen het zelf het Noorwegen van Arabië. Musandam zijn de fjorden van Oman. Die je te land en in een traditionele dhow kunt beleven, of eigenlijk moet ondergaan.

Beste tijd om naar Oman te gaan

De beste tijd om te gaan is van oktober t/m april als de temperatuur tussen de 25 graden en 30 graden Celsius bedraagt.

Aan de kust in het noorden heerst een subtropisch klimaat.

Het binnenland kent een woestijnklimaat. Door de lage luchtvochtigheid is het daar goed te doen. Het zuiden heeft een tropisch klimaat, gemiddeld wordt het 35 graden Celsius in de zomer en 25 graden Celsius in de winter.

’s Zomers brengt de zuidwestmoesson verkoeling via veel neerslag en nevel. Het is dan lekker koel, maar ook wat klam.

Corno’s reistips:

Door Oman reizen kun je zelf organiseren of je laten ontzorgen door een complete rondreis te boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Lees mijn reisverhaal:

Oman; Het groene paradijs van het Midden-Oosten

Recent organiseerde ik opnieuw een win-actie Op Reis Met Een Reisjournalist. Lezer Maarten van der Voorde won een 8-daagse workshop in Oman. Hij leerde ter plekke hoe je een reisverhaal maakt (inclusief fotografie).

Reisverhaal

Recent organiseerde ik opnieuw een win-actie Op Reis Met Een Reisjournalist. Ditmaal won lezer Maarten van der Voorde een 8-daagse workshop in Oman. Hij leerde ter plekke hoe je een reisverhaal maakt (inclusief fotografie). Hier vind je zijn belevenissen.