Papoea Nieuw Guinea

Land met wonderlijke natuur en cultuur

Papoea Nieuw Guinea is een unieke bestemming met een ongekend rijke cultuur en natuur. De bijzondere mix van kleurrijke volkeren en vreemde dieren maakt het tot een unieke reis. Neem de tijd voor je bezoek, het is het meer dan waard.

Dit is letterlijk een reis naar een andere wereld. Ten eerste vind je hier meer dan duizend verschillende etnische groepen, elk met hun eigen klederdracht en ceremonies. Ten tweede kun je wandelen in tropisch regenwoud met veel dieren die alleen hier leven.

Het land Papoea Nieuw Guinea ligt boven Australië en hoort bij Oceanië. Het heeft zo’n beetje alles. Regenwoud, stranden, vulkanen en veel inheemse volkeren. Papoea Nieuw Guinea bezoeken is een avontuur. Het is een reis die je je nog lang zult herinneren.


Een van de stranden op Papoea Nieuw Guinea.

Op de wereld worden zo’n 7.000 talen gesproken. In Papoea Nieuw Guinea alleen al 823. Dit omdat veel bezoekers erg afgelegen wonen. De inwoners hebben door de eeuwen heen een eigen cultuur ontwikkeld. Die je nog steeds kunt meemaken. Waarbij met name de maskers tijdens ceremonies meer dan indrukwekkend zijn. 

Ook de natuur is hier heel anders. De beroemde paradijsvogels behoren tot de mooiste vogels ter wereld. Maar hebben ook allemaal uniek gedrag om een vrouwtje te imponeren. Daarnaast vind je hier talloze andere bijzondere dieren. Zoals boomkangoeroes en honderden soorten kleurrijke vlinders. 

Het is duidelijk dat Papoea Nieuw Guinea talloze bezienswaardigheden heeft, die je nergens anders vindt. En je kunt er excursies maken, waaronder diverse wandelingen. Maar het meest bijzondere is een bezoek aan de diverse volkeren.

Port Moresby

Port Moresby is de hoofdstad van Papoea Nieuw Guinea. Het is voor veel reizigers de plek waar je uit het vliegtuig stapt. Je kunt hier gemakkelijk acclimatiseren en kennis maken met het land.

Kokoda Track

Kokoda Track op Papoea Nieuw Guinea.

De Kokoda Track is een 96 kilometer lange wandeling in het zuiden van Papoea Nieuw Guinea. Deze Kokoda Trail werd door Australische militairen aangelegd en loopt grotendeels door het land van de Koiari. Je loopt onder meer om de berg Mount Bellamy heen. 

Je kunt de Kokoda Track in beide richtingen lopen. Om hem te lopen heb je wel een gids nodig. Het is zeker geen makkelijke trekking. De meeste wandelaars doen er 6 tot 12 dagen over. dit hangt af van je fitheid, maar ook of je vaak stopt voor foto’s en dergelijke.

Het beste kun je alles van te voren regelen, dus inclusief vervoer. Dit kan onder meer online, maar ook in het plaatsje Kokoda.

De Asaro of Moddermannen

De beroemde Moddermannen van Papoea Nieuw Guinea.

Goroka is een stadje dat beroemd is geworden door de Moddermannen, die ook bekend staan als de Asaro Mud Men. Dit volk smeert hun lijf in met modder en dragen bijzondere kleimaskers op hun hoofd. Goroka ligt in de oostelijke hooglanden van Papoea Nieuw Guinea.

Huli

De Huli behoren tot de meest beroemde volkeren van Papoea Nieuw Guinea. Dit inheemse volk verven hun lichaam met gele en rode klei. Waarbij ze pruiken van mensenhaar, veren en bloemen dragen. De Huli leven in de zuidelijke hooglanden.

Mount Hagen

Een optreden op het Mount Hagen Cultural Show.

Mount Hagen is een stad in de Centrale Hooglanden van Papoea Nieuw Guinea. Het ligt op 1.677 meter hoogte. De stad is beroemd door de Mount Hagen Cultural Show, een van de grootste evenementen in het land. Het wordt al jaren georganiseerd om de diverse volkeren met elkaar in contact te brengen.

Paradijsvogels

Een Raggi’s paradijsvogel op Papoea Nieuw Guinea.

De paradijsvogels op Papoea Nieuw Guinea zijn wereldberoemd. De mannetjes zijn felgekleurd en hebben bijzondere pluimen en vaak een ongekend lange staart. Daarnaast heeft elke soort uniek baltsgedrag.

Madang

Madang is een stadje aan kust. Het ligt in het noorden van Papoea Nieuw Guinea. Madang heeft volgens duikers een ongekend rijk koraalrif, dat nog in goede staat is. Ga dus het water in, bijvoorbeeld ook om te snorkelen. Er ligt een aantal scheepswrakken voor de kust, die je als duiker kunt bezoeken. Ook kun je hier goed over de diverse stranden lopen.

Papoea Nieuw Guinea bezoeken

Je kunt Papoea Nieuw Guinea het beste met een rondreis bezoeken. Dan kun je veel van de attracties zien. Helaas breken er soms onlusten uit, dus check altijd vooraf of het veilig is. 

Hou er rekening mee dat er nauwelijks wegen zijn. Het merendeel van het vervoer gaat per kleine vliegtuigjes. Of langs de kust per cruiseschip. Waarbij je de diverse dorpen aan de stranden kunt bezoeken.