Saint Lucia

Het mooiste eiland van de Cariben?

Saint Lucia is volgens velen het mooiste eiland in de Cariben. Het is net als veel andere eiland vulkanisch van oorsprong, maar het landschap is veel ruiger. Dat je eenvoudig kunt ontdekken.

Marigot Bay op Saint Lucia.

Saint Lucia is niet het goedkoopste eiland in het Caribisch gebied. Het is opvallend groen, wat je al snel zult merken. Met de steile Pitons als absolute bezienswaardigheden. Die zelfs op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO staan. En dat in combinatie met goudgele stranden. Ook vind je hier wonderlijke heetwaterbronnen, de Sulphur Springs kun je bezoeken.

Stranden

Het strand van Anse de Sables op Saint Lucia.

Het eiland telt diverse stranden. Een van de meest bekende is Anse de Sables Beach, dat uitgestrekt is met een fraai uitzicht. Het water is lekker warm, terwijl de blauwe lucht, het gele zand en het groenblauwe water je netvlies kleuren. 

Petit Piton

Petit Piton op Saint Lucia.

De bijzondere Petit Piton is een bijna iconische heuvel. Hij is opvallend steil en ligt aan zee. Het is de meest populaire plek voor foto's. Zowel van luxe accommodaties met uitzicht op de heuvel, als van het strand of het water bijvoorbeeld. 

Gros Piton

Gros Piton ligt naast Petit Piton. Hij is dus groter, zoals de naam aangeeft, maar wel iets minder fraai. 

Gros Piton vanaf het strand gezien.