Sao Tomé en Principe

Relatief onbekende eilanden voor de westkust van Afrika

Sao Tomé en Principe; de kans is groot dat je er weinig over weet. Er zijn landen waar je relatief weinig over hoort. Sao Tomé en Principe hoort daarbij. Waardoor het vaak juist extra interessant is om hier naar toe af te reizen.

Het land Sao Tomé en Principe bestaat uit meerdere eilanden, waarvan Sao Tomé verreweg het grootst is. De eilandengroep ligt voor de westkust van Afrika, in de Golf van Guinee.

Tropische eilanden met weelderig groen. Koraalriffen met zeeschildpadden en haaien. En honderden bultruggen die hier jaarlijks voorbij zwemmen.

Maak kennis met de weinig bezochte eilanden Sao Tomé en Principe. Om zelf de eilanden te ontdekken, alsook de cultuur en vooral de natuur. Want deze eilanden zijn opvallend groen met genoeg bezienswaardigheden. En enkele bijzondere excursies om te doen.

Pico Cao Grande

Het meest wonderlijke is de 663 meter hoge Pico Cao Grande; een ongekend steile rots. Die je vanaf talloze plekken op de eilanden ziet. 

Snorkelen en duiken

Volgens kenners is het een van de beste plekken aan de westkust van Afrika om het water in te gaan. Er zijn excursies om te gaan snorkelen bij de diverse koraalriffen. Maar als je je eigen snorkel spullen meeneemt kun je overal het water in. Let wel op de stroming. 

Walvissen

van juli tot en met september honderden walvissen langs de kust. Dit zijn bultruggen, die vaak hun staart laten zien. Vraag of er whale watching tours zijn, zodat je het water op kan.