Swaziland

Klein koninkrijk in Zuidelijk-Afrika met veel tradities

Swaziland is een klein, maar bijzonder koninkrijk dat rijk is aan tradities. Het piepkleine landje is ideaal voor een tussenstop op je rondreis door het zuidelijk deel van Afrika.

Swaziland heet tegenwoordig eSwatini. Al wordt die naam voor het koninkrijk nog maar zelden gebruikt. Een reis naar Swaziland wordt meestal gecombineerd met Zuid-Afrika. Dit zijn enkele van de meest populaire bezienswaardigheden. Waar je diverse excursies kunt maken. 

Mlilwane Wildlife Sanctuary

Tijdens een reis door Swaziland wordt meestal Mlilwane Wildlife Sanctuary aangedaan. In Mlilwane wordt dan ook overnacht in traditionele hutten. Waar diverse safari dieren los lopen. Waardoor je wakker wordt met de typische geluiden van Afrika. En je diverse antilopen kunt spotten, alsook parelhoenders. Het zijn heerlijke ontmoetingen.

Slane National Park

Al heeft Swaziland ook andere natuurgebieden zoals Slane National Park. Dit natuurgebied ligt iets meer buiten de gebaande paden. Maar het heeft meer roofdieren, waaronder leeuwen. Hierdoor is een bezoek wel de moeite waard.