Trinidad en Tobago

Bijzondere mix van de Cariben en Zuid-Amerika

Trinidad en Tobago bestaat uit twee grote eilanden en diverse kleinere eilanden met goudgele stranden en palmbomen. Door hun ligging voor de kust van Venezuela vind je hier ook veel invloeden van Zuid-Amerika. Waaronder het carnaval; het grootste na Brazilië...

Trinidad en Tobago behoren tot de meest diverse eilanden van het Caribisch gebied. Met opvallend veel natuur en wilde dieren. Waaronder veel vogels. Dit komt omdat het heel dicht tegen Zuid-Amerika aan ligt.

Het grootste eiland is Trinidad. Tobago is een stuk kleiner en er wonen veel minder mensen. De eilanden zijn populair voor zonvakanties; Maracas Beach is het populairste strand op Trinidad. Al zijn er tientallen, waaronder ook diverse verlaten stranden. 

Daarnaast kun je hier ook goed wandelen. Bijvoorbeeld naar Pigeon Peak op Tobago. Deze is bijna 600 meter hoog en geeft een heerlijk uitzicht over de eilanden.

Een makkelijkere wandeling is die naar Argyle Waterfalls, ook op Tobago. In een kwartier loop je door het regenwoud naar de waterval. Waar je een heerlijke duik kunt nemen.

Alle 1 Bucket List Tips voor Trinidad en Tobago