Andorra

Belastingparadijs dat vooral populair is om te wandelen en wintersport

Andorra is extreem klein. Het zit weggedrukt tussen de bergen en tussen grote landen als Spanje en Frankrijk. En toch kun je hier goed uit de voeten om goedkoop te shoppen, lekker wandelen in de zomer. In winter kun je hier los op goede sneeuw met een paar heerlijke pistes. 

Je kunt je bezoek combineren met opvallend goede wandelmogelijkheden in dit deel van de Pyreneeën. En Andorra heeft een eigen sfeer, die je zelf moet ervaren.Dit zijn de bezienswaardigheden voor Andorra. Ook geef ik hier een aantal tips voor leuke excursies.

Andorra la Vella

Andorra la Vella is de hoofdstad van het land. In de zomer kun je hier shoppen voor goedkope drank met en zonder alcohol, sigaretten en elektronica. Als je hier toch bent check dan ook even de gracieuze St. Stefanuskerk.

De ruige natuur van Andorra.

Comapedrosa Nature Park

Het Comapedrosa Nature Park is een fijne plek voor wandelaars. Je vindt hier diverse wandelroutes door de bergen. Met diverse berghutten waar je kunt rusten, maar ook kunt overnachten. Je zult ook mountainbikers zien die hier los gaan op de speciale mountainbike routes. Je kunt eenvoudig een mountainbike huren, zelfs een e-mountainbike is voorhanden.

Andorra bezoeken met alle bezienswaardigheden.

Escaldes-Engordany

De regio Escaldes-Engordany is wandelen rond een waterbekken. Diverse lokale bewoners houden traditionele manier in stand. En je kunt ze bezoeken en lokale lekkernijen proeven als kaas en ham bijvoorbeeld. Het dorp Les Escaldes is vooral bekend van de warmwaterbronnen in de omgeving. De Romeinen dichten de bronnen geneeskrachtige krachten toe. Je kunt er talloze bezoeken in de buurt in de diverse wellness centra.

Pas de la Casa

Pas de la Casa is bij wintersporters zeer bekend. Hier werd in 1957 al de eerste skilift geopend. Je vindt hier meer dan 100 kilometer aan pistes met ruim 30 liften.