Aruba

Caribisch eiland met een Nederlands tintje

Aruba is een heerlijke zonnige bestemming in het Caribisch gebied. Het eiland heeft fijne temperaturen en lekker warm zeewater. Voor veel reizigers is het eiland een plek om te relaxen op de goudgele stranden. Maar Aruba heeft meer bezienswaardigheden. Zo kun je diverse excursies op het eiland maken. Waaronder safari’s, maar ook kun je leuke snorkel tours doen. Waarbij je opvallend veel vissen te zien krijgt.

Het eiland is ook perfect om simpelweg te genieten. Waarbij je een koel drankje kunt gaan halen bij de diverse barretjes. En je kunt slenteren langs restaurants waar je de heerlijke geuren van vis en zeevruchten opsnuift. Je kunt op Aruba uit de kraan drinken, ze hebben een van de grootste ontziltingsinstallaties ter wereld.

Oranjestad

De hoofdstad Oranjestad wordt vaak overgeslagen. Maar deze opvallend kleine stad is leuk om te ontdekken. Je kunt er shoppen, wat drinken en eten en het is perfect om een avondje uit te gaan. Ook kun je goed de verse winkels met bijvoorbeeld groenten en fruit bezoeken en die proeven. Je vindt hier diverse gebouwen in de typische architectuur van het eiland. Deze is nogal uitbundig met wel verwijzingen naar Nederland. 

Zonsondergang

Zo ziet de zonsomdergang op Aruba er vaak uit.

Een andere attractie is de zonsondergang van Aruba. Deze is beroemd op de gehele wereld. Hou er rekening mee dat de zon ondergaat in het westen, dus dat de beste plekken in het westelijke deel zijn. Voor de zonsopgang is dit het oosten.

Natural Bridge

Zo mooi is is de natuurlijke boog.

In het noordelijke deel vind je Natural Bridge, die in het Nederlands natuurlijke boog wordt genoemd. Hij wordt veel bezocht en vaak op de foto gezet. Mede hierdoor kan het druk worden. Er is een parkeerplaats en pad voor een goed uitzicht, al is het niet eenvoudig. Let wel op als je van het pad af gaat, het kan glad zijn. 

California Lighthouse

De beroemde California Lighthouse in het westen van het eiland.

De California Lighthouse is een vuurtoren in het westen van Aruba. Je hebt er een goed uitzicht over de kust en de zee, vaak zijn er ook tentjes waar je wat lekkers kunt eten. 

Overnachten op Aruba

Het zal je niet verbazen dat je op het eiland talloze hotels, hostels, luxe lodges en appartementen kunt boeken. De keuze is groot, net als de prijsverschillen. Veel vakantieverblijven liggen aan zee en kun je ook zelf boeken. Vaak zijn ze dan goedkoper en dus zeer de moeite waard. Wes er wel op tijd bij, anders betaal je de hoofdprijs. 

Bekijk de leukste accommodaties in het populaire Palm-Eagle Beach, de hoofdstad Oranjestad of in het gehele noorden van het eiland

Eten & Drinken

De keuken van Aruba is heel divers, met invloeden uit Zuid-Amerika, de Cariben en Europa. Een van de meest populaire gerechten is Stoba met geitenvlees en veel groenten. Andere specialiteiten die je kunt proeven zijn Soppi di Pasca, oftewel verse vissoep met kokosmelk. Een andere heerlijk visgerecht is Funchi kun piska. Als je van verse vis houdt dan is mahi-mahi, red snapper en barracuda een goede keuze. Deze komen vers uit de zee en worden ingewreven met creoolse kruiden. Pan Bati is mijn favoriet, dit is een soort pannenkoek van maïs die je bij de warme maaltijd krijgt. Het bijgerecht is meestal gebakken banaan met sla, tomaten of komkommer.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Alle 2 Bucket List Tips voor Aruba