Bahrein

Land dat zelden wordt bezocht, wat zonde is

Bahrein is een eiland in de Perzische Golf. Door de olie is dit land de afgelopen jaren getransformeerd. Inmiddels kun je hier een bijzondere rondreis maken, al is het land niet al te groot.

Het bij ons nauwelijks bekende Bahrein is een oliestaat in het Midden-Oosten. Het is vooral bekend van de Formule 1, die hier bijna elk jaar wordt verreden. Maar veel meer weten veel toeristen niet van het land. Bahrein is een eiland voor de kust van
Saoedi-Arabië
. Het is klein, maar opvallend divers. Dit zijn de bezienswaardigheden voor jouw reis.

Manama

Manama behoort tot de minst bekende hoofdsteden ter wereld. Maar ook deze stad heeft zich de afgelopen decennia snel ontwikkeld. Zodat je hier moderne architectuur ziet met traditionele huizen bijvoorbeeld. Waaronder ook de Manama Souq, de markt van Manama. Waar je veel specerijen en verse groente en fruit kunt kopen. En proeven.

Bahrain Fort

Het Bahrain Fort.

Het Bahrain Fort wordt ook wel Qal’at al-Bahrein genoemd. Hier leven al sinds 2300 v. Christus mensen. Het fort ligt op een heuvel, die is ontstaan door huizen op huizen te bouwen. Later maakten de Portugezen er een fort van. 

In 2005 werd het fort op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO geplaatst. Inmiddels zijn er alleen nog maar ruïnes over. Je kunt de overblijfselen bezoeken. Het Bahrain Fort ligt in Al Qala in het noorden van Bahrein.

Hawar-eilanden

Een doejong of Indische zeekoe.

De Hawar-eilanden zijn bij natuurliefhebbers bekend. Je kunt hier snorkelen met zeekoeien. Rond deze eilanden leven veel van deze unieke dieren. Het is de doejong, of Indische zeekoe. Dit is dus een ander soort zeekoe dan je bijvoorbeeld in Noord-Amerika tegen komt. 

In het begin van 2020 is nog een nieuwe populatie gevonden, die door wetenschappers goed in de gaten wordt gehouden. Je kunt met een gids het water in gaan om de dieren te zoeken. 

Op het land kun je onder meer de Arabische aalscholver zien, die inmiddels op de Rode Lijst van IUCN staat. Ook leeft hier de Arabische oryx, een witte antilope met grote hoorns. De Arabische zandgazelle komt hier ook voor. Een excursie met een jeep en gids is de manier om ze te ontdekken. De eilanden liggen dicht bij Qatar.

Arad Fort

Het Arad Fort in Bahrein.

Het Arad Fort stamt uit de 15e eeuw. Het werd gebouwd in de islamitische stijl, dus voor de Portugese invasie. Hierdoor zie je veel versteend koraal in de muren. Het forit is nog in goede staat en lag op het Muharraq-eiland, maar is inmiddels verbonden aan het vasteland.

Hoe kom ik in Bahrein?

Bahrein heeft een spiksplinternieuwe luchthaven, met ongekend veel winkels en faciliteiten. Zodat je eenvoudig en op je gemak naar het land kunt reizen. Bahrain International Airport ligt op 7 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Manama.