Barbados

Caribisch eiland dat eigenlijk niet Caribisch is

Barbados is Caribisch, maar ligt niet in de Caribische Zee. Ze hebben geen bars, maar rumshops. Het is een voormalige Britse kolonie, maar ook super relaxt. Het past wel bij dit tropisch eiland; Barbados is net even anders. Ideaal voor een ontdekkingstocht.

Bij Barbados gaat er niet direct een belletje rinkelen. Ja, het is een eiland in de het Caribisch Gebied. En piraten misschien, iets wat veel mensen intrigeert. Maar dit eiland heeft veel. Denk aan gele stranden met palmbomen, de oudste rumfabriek ter wereld en zelfs de relaxte levensstijl van de bewoners valt op.

Een rondreis is eigenlijk een rondreisje over het eiland. Langs het sterk ontwikkelde zuiden, waar de meeste toeristen zitten, en het opvallend rustige noorden. Het is een goede manier om dit soort plekken te ontdekken. Om mensen te ontmoeten. En om wonderlijke verhalen te horen.

Bezoek van George Washington aan Barbados

Zoals dat van ene George Washington, waarschijnlijk de meest invloedrijke president van de Verenigde Staten ooit. Daar wil ik meer van weten. Dus bezoek ik het George Washington House in Garrison, waar de jonge Washington leefde in 1751. En waar een aantal bijzondere gebeurtenissen van een schuchtere jongen de eerste president van Amerika maakte.

George kwam naar het eiland met zijn halfbroer Lawrence, die leed aan TBC. De gezonde oceaanlucht moest zijn halfbroer helpen. Het opvallende is dat de broer al een jongen was met status, maar George niet echt. Het eiland was toen nog erg kleinschalig. George kwam al snel in contact met de gouverneur en andere belangrijke mensen.

Dit zijn mensen die hij anders nooit had ontmoet. Hij kon met hen filosoferen over het leven, al was het voor hem ook een kennismaking met de politiek. Zo ontwikkelde hij zijn eerste gedachten over een vrij Amerika. Zijn huis kun je nu nog bezoeken. Het is slechts een van de verhalen die op straat liggen in Barbados…

Alle 2 Bucket List Tips voor Barbados