Waarom moet ik hier heen?

In deze grot aan zee groeien zeer kleurrijke zeeanemonen, waardoor het de naam Animal Flower Cave kreeg. Ook het uitzicht naar de zee is indrukwekkend, net als de omgeving. Deze is lekker ruig en heel anders dan de stranden.

De Animal Flower Cave op Barbados. Toegegeven, het is een beetje een rare naam. Maar het klopt wel. De ‘bloemen’ zijn zeeanemonen. Of eigenlijk borstelwormen, en ze zijn buitengewoon kleurrijk. En ze bewegen mee met de stroming van het water.

Door elke hoge golf loopt een deel vol, waarna het water zich weer terug trekt. Bij een storm worden talloze zeeanemonen losgeslagen van de rotsbodem. Waardoor je er soms maar vijf kunt zien, maar ook meer dan 50.

De borstelwormen zijn fraai en kleurrijk.
De borstelwormen zijn fraai en kleurrijk. Nick Hobgood

Zwemmen in de Animal Flower Cave

Overigens kun je hier in de diverse diepere poelen zwemmen. Met een uitzicht over zee waar je u tegen zegt. Neem dus je zwemspullen mee en plons er in.

Zo mooi is het doorkijkje van de Animal Flower Cave.
Zo mooi is het doorkijkje van de Animal Flower Cave. Corno van den Berg

Loop hier ook even rond langs de kust. Er is onder meer een restaurant met verse vis. Maar er is meer. Rotsen eindigen hier abrupt in zee, de golven slaan woest op de kust. Via een ‘blowhole’ spuit het zeewater de lucht in. Een waterwolk is het gevolg. Dit is Barbados zoals je het niét verwacht.

Een spuitgat aan zee.
Een spuitgat in zee. Corno van den Berg

Hoe kom ik er?

Animal Flower Cave ligt op het noordelijkste puntje van het eiland Barbados.

Grotten