Animal Flower Cave

Wonderlijke grot op Barbados vol met 'bloemen'

De Animal Flower Cave op Barbados is bijzonder. Toegegeven, het is een beetje een rare naam. Maar het klopt wel. De bloemen zijn zeeanemonen.

Door elke hoge golf loopt een deel vol, waarna het water zich weer terug trekt. Bij een storm worden talloze zeeanemonen losgeslagen van de rotsbodem. Waardoor je er soms maar vijf kunt zien, maar ook meer dan 50.

Door de zeer kleurrijke zeeanemonen kreeg de grot de naam Animal Flower Cave. Het zijn eigenlijk borstelwormen, en ze zijn buitengewoon kleurrijk. Ze bewegen mee met de stroming van het water. Waardoor je bezoek extra bijzonder is.

Ook het uitzicht naar de zee is indrukwekkend, net als de omgeving. Deze is lekker ruig en heel anders dan de stranden.

Zwemmen in de Animal Flower Cave

Overigens kun je hier in de diverse diepere poelen zwemmen. Met een uitzicht over zee waar je u tegen zegt. Neem dus je zwemspullen mee en plons er in. Vraag bij het restaurantje boven naar de veiligheid.

Loop hier ook even rond langs de kust. Er is onder meer een restaurant met verse vis. Maar er is meer. Rotsen eindigen hier abrupt in zee, de golven slaan woest op de kust. Via een ‘blowhole’ spuit het zeewater de lucht in. Een waterwolk is het gevolg. Dit is Barbados zoals je het niét verwacht.

Een spuitgat aan zee. ©Corno van den Berg

Hoe kom ik er?

Animal Flower Cave ligt op het noordelijkste puntje van het eiland Barbados.