Reuzenmanta: Beste plekken om dit dier in het wild te zien - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Reuzenmanta

Deze grote roggen worden vlinders van de zee genoemd

191

TOP 1.687

De reuzenmanta is een imposante verschijning in het water. Deze dieren kunnen tot wel zeven meter lang worden en vliegen als een vogel door het water. Deze liefhebbers van plankton staan bij veel duikers en snorkelaars bovenaan het wensenlijstje, samen met de walvishaai.

De reuzenmanta is de grootste soort rog ter wereld. Het dier wordt ook wel mantarog genoemd. Die, inclusief staart, meer dan 7 meter lang kan worden. En ruim drie meter breed. Deze dieren vliegen als vogels, maar dan onderwater. Waardoor een ontmoeting bijzonder is. En vooral ook mooi, als je beseft dat het een bijzondere manier van voortbewegen is. De Engelse naam is manta ray, de Latijnse naam bedraagt manta birostris.

Voedsel van de reuzenmanta

Die dieren zijn opvallend groot. Maar hun voedsel niet. Hun menu bestaat vooral uit minuscule plankton, maar ook kleine visjes. Die ze tijdens het zwemmen opvissen. Meestal doen ze dat met hun bek open.

Excursies om reuzenmanta’s te zien

Reguliere duik- en snorkelexcursies

Je hebt twee mogelijkheden om reuzenmanta’s te zien. Dit kan op een duik- of snorkel excursie waarbij je wat geluk moet hebben. Al zijn er genoeg plaatsen waar je een grote kans hebt.

Speciale manta excursies

Op diverse plekken worden speciale excursies georganiseerd om mantaroggen te spotten. Ik heb ze gezien op Hawaï bij een speciale excursie. Waar ze sierlijk rondjes maken om zoveel mogelijk plankton binnen te halen.

Diverse soorten reuzenmanta’s

Wetenschappers weten inmiddels dat er diverse soorten mantaroggen zijn. Die ook verschillend gedrag vertonen. En ook bijvoorbeeld veel rondreizen, of juist niet. Maar verder onderzoek is nodig.

Beste plekken om de reuzenmanta te zien

Bora Bora

Bora Bora
Bora Bora is een tropisch eiland in Frans-Polynesië. Voor veel reizigers is dit het ultieme paradijs. Bora Bora is een opvallend groen en steil eiland met goudgele stranden en kristalhelder water.Een bezoek aan Bora Bora is ideaal voor een strandvakantie, wat zeker geldt voor stelletjes en mensen die op hun huwelijksreis zijn. Al kun je hier ook trouwen overigens.
Lees verder

Cozumel

Cozumel
Cozumel is een van de paradijsjes van Mexico. Een wonderlijke mix van stranden en koraalriffen. En overblijfselen van de oude Maya’s alsook de veel minder bekende Tolteken. Met name de ruïnes van San Gervasio zijn zeker de moeite waard.Het eiland Cozumel ligt voor de kust van Mexico. Het is geliefd bij zonaanbidders en duikers en snorkelaars. Naast talloze stranden en koraalriffen vind je er ook genoeg cultuur.
Lees verder

Great Barrier Reef

Great Barrier Reef
Great Barrier Reef in Australië is uniek op de wereld. Door wetenschappers wordt het liefkozend het grootste organisme op aarde genoemd. De felle kleuren van dit meer dan 2.300 kilometer lange koraalrif wordt zelfs door astronauten vanaf de maan gezien. De koralen, het zand en het heldere water zorgen voor een kleurenspel dat zijn weerga niet kent.Het Great Barrier Reef is perfect om te snorkelen en duiken. Met ongekend veel dieren die je kunt tegen komen. Het is 2.300 km lang en 500.000 jaar oud. Waar tevens talloze eilandjes te vinden zijn.
Lees verder

Snorkelen met reuzenmanta’s op Hawaï

Copyright 2021 Droomplekken.nl / Corno van den Berg. Alle rechten voorbehouden.