Waarom moet ik hier heen?

Iran is niet echt populair als bestemming. Onterecht; iedereen die er is geweest werd aangenaam verrast door de cultuur, maar ook de natuur van dit diverse land.  En de mensen, die trots zijn op hun land en nieuwsgierig zijn naar reizigers.

Sinds een aantal jaren worden er weer reizen naar Iran aangeboden. Met name rondreizen langs de vele tempels, moskeeën, maar ook het ruige landschap. Denk aan talloze bergen, lange valleien en veel cultuurschatten onderweg.

UNESCO heeft talloze bijzondere plekken op de lijst van Werelderfgoed geplaatst. Zoals het wereldberoemde Persepolis, dat door de Perzen werd gebouwd. De twaalf gebouwen vormen geen stad, maar wat het wel was is ook niet helemaal duidelijk.

Ook interessant is het immense Naqsh-e Jahan-plein in Esfahan. Alsook de tombe van Sjeik Safi in Ardabil, in het noordwesten van Iran. Deze is gebouwd in de dertiende eeuw.

En de bazaar van Tabriz, een van de grootste en oudste bazaars van het Midden-Oosten. Hier rondlopen is een feest voor de zintuigen. En Iran biedt veel meer.

Het bijzondere is dat je opvallend weinig andere toeristen tegen komt. Hierdoor is zo’n beetje alles wat je ziet nog puur. Wat een extra dimensie aan de reis geeft.