De roze Nasir al-Molk Moskee

Kleurrijke glas-in-loodramen in Iran

De Nasir al-Molk Moskee in Iran zou misschien wel het beste op z’n plek zijn in het sprookje uit duizend en een nacht.

Als je de Nasir al-Molk Moskee bezoekt merk je het vanzelf. Het beschikt over honderden kleurrijke glas-in-loodramen. Wat een spektakel voor de ogen is. Hierdoor valt het zonlicht naar binnen in allerlei kleuren. Het is heel bijzonder voor een moskee.

Deze kleurrijke moskee verovert het internet door foto's ongekende kleuren.  En je kunt de moskee bezoeken. Dit zijn de bezienswaardigheden van de moskee en tips voor je excursie.

De ruimte binnen verandert door de zon continu naarmate de dag vordert. Waarbij de roze kleur overheerst. Dit levert het gebouw dan ook de toepasselijke bijnaam Roze Moskee op. Al had het net zo goed Rode Moskee of Groene Moskee kunnen heten door de vele kleuren.

Het interieur van de Nasir al-Molk moskee in Iran.

Beste tijd voor Nasir al-Molk Moskee

Hou er rekening mee dat het hier druk kan worden. Het beste kun je dus vroeg in de ochtend gaan. De moskee is vanaf 8 uur open. Dan valt het zonlicht ook ver naar binnen. Wat beter is dan op het middaguur als de zon recht boven de moskee staat.

Zowel mannen als vrouwen kunnen de moskee bezoeken. Je moet wel gepaste kleding dragen. Bij de ingang moet je wel een toegangsprijs betalen. 

Zo mooi valt het zonlicht in de Nasir al-Molk moskee.

Hoe kom ik bij de Nasir al-Molk Moskee?

De Nasir al-Molk Moskee vind je in de Iraanse stad Shiraz. Hij ligt vlakbij het Goade-e-Arabanplein. In de nabije omgeving kun je tevens het beroemde mausoleum Sjah Tsjeragh bezoeken alsook de Vakilmoskee en de Vakilbazaar.