blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Kaaimaneilanden

Belastingparadijs, maar ook strandparadijs

De Kaaimaneilanden (of Caymaneilanden) zijn wereldberoemd als belastingparadijs. Maar het is ook een paradijs voor strand- en zonliefhebbers. Met bijzondere excursies.

De Kaaimaneilanden, ook bekend als Caymaneilanden, zijn zeer geliefd bij de rijken op deze aarde. Maar ook als je minder geld hebt kun je hier goed rond reizen. Dit is het Caribisch gebied in optima forma.

Je vindt hier drie eilanden: Grand Cayman, Cayman Brac en Little Cayman. Waarbij Grand Cayman de meest bekende is, maar je kunt ze eenvoudig alle drie bereizen per boot. En per watervliegtuig. Lees hier mijn tips voor de beste bezienswaardigheden op de Kaaimaneilanden.

Stingray City

Stingray City is een beroemde snorkel- en duikplek. Hij ligt op ongeveer acht kilometer van de hoofdstad George Town. Hier vind je talloze pijlstaartroggen. Deze dieren werden hier decennia geleden ontdekt door vissers, die ze vaak hun visafval gaven. Waardoor sommige dieren erg tam zijn geworden. Je kunt ze zonder problemen benaderen, zorg wel dat ze altijd weg kunnen als de dieren dat willen.

Lees mijn tips voor Zwemmen met pijlstaartroggen in Stingray City

The Seven Mile Beach

De belangrijkste bezienswaardigheid op Grand Cayman is The Seven Mile Beach, volgens velen een van de mooiste stranden ter wereld. Het strand is gratis toegankelijk.

Bat Cave

De Bat Cave is een beroemde grot op het eiland Cayman Brac. Hier leven zo’n 30.000 vleermuizen, die je goed kunt zien. Sowieso is dit een heerlijk ruig gebied, waar je goed kunt wandelen. Je vindt hier spectaculaire kalksteenkliffen en rotsformaties. 

Little Cayman Brac Outlook

Als je gaat wandelen op Cayman Brac zorg dan dat je de Little Cayman Brac Outlook meepakt. Vanaf dit uitkijkpunt kun je veel vogels spotten die hier leven in het brakke water. Zorg ook dat je de vuurtoren met zijn fraaie uitzicht bezoekt.

Las Tortugas

En nee, de naam Kaaimaneilanden betekent niet dat je hier struikelt over de kaaimannen (familie van de krokodillen). Sterker nog, de naam komt van ene Christoffel Columbus.

Deze wereldberoemde ontdekkingsreiziger ontdekte de eilanden tijdens zijn vierde reis naar de Nieuwe Wereld. Columbus had alleen de twee oostelijke eilanden gezien, maar verbaasde zich over de dieren die hij zag.

Hij noemde deze eilanden Las Tortugas. De reden; de vele zeeschildpadden in de wateren om de eilanden. Na verloop van tijd kreeg de eilandengroep de naam Los Lagartos, wat vrij vertaald The Alligators betekent, vanwege de spitssnuitkrokodillen die hier toen nog volop rondzwommen.

Inmiddels is daar helaas weinig van over. Wel vind je hier opvallend veel pijlstaartroggen, alsook vriendelijke haaien. Die maar wat graag met je willen snorkelen…

Hoe kom ik op de Kaaimaneilanden?

De Kaaimaneilanden zijn een Brits overzees gebied en liggen ten zuiden van Cuba in de Caraïbische Zee. De eilanden zijn eenvoudig met het vliegtuig te bereiken.

Alle 1 Bucket List Tips voor Kaaimaneilanden