blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Zwem met roggen in Stingray City

Dé plek op de Kaaimaneilanden waar je kunt zwemmen met roggen

Stingray City op de Kaaimaneilanden is een van de beste plekken op aarde om pijlstaartroggen te zien in het wild. Je kunt het water in tussen de bijzondere dieren. Het is niet gevaarlijk.

Een groepje vissers op Grand Cayman ontdekte de dieren in de jaren tachtig toen ze maar wat graag hun visafval opaten. Sindsdien zijn er meer en meer roggen bijgekomen, waarna al snel toeristen kwamen kijken.

In het ondiepe water van Stingray City leven veel pijlstaartroggen. Deze roggen hebben een maximale spanwijdte van twee meter en zijn erg nieuwsgierig. En hongerig, want ze worden hier gevoerd.

Hoe ziet de excursie er uit?

Vanaf Grand Cayman worden excursies aangeboden om tussen de roggen te zwemmen en om ze te aaien. Je wordt er met een bootje heen gebracht. Onderweg krijg je snorkelspullen, zoals een snorkelmasker. Bij aankomst krijg je enkele instructies en mag je het warme water in. 

Het water is ongekend helder, waardoor je een bijzonder zicht hebt op deze elegante dieren. Let op hoe ze zwemmen, het zijn net vogels. Maar dan onderwater. Benader de dieren rustig, dan zul je al snel zien dat ze erg dichtbij komen. De dieren worden gevoerd en weten dat. 

Snorkelen met roggen bij Stingray City op de Kaaimaneilanden,

Is het gevaarlijk?

Waarbij je wel moet opletten dat je dieren altijd ruimte geeft om weg te zwemmen. Ze heten niet voor niets pijlstaartrog; ze hebben een gevaarlijke staart waarna ze kunnen steken. En aaien vind ik te ver gaan, dus dat doe ik niet. Ik kijk wel naar de dieren.

Stingray City is erg ondiep. De roggen komen hier voorbij in een maximale diepte van slechts een halve meter. Wat een ongekende ervaring is. Deze excursie is eigenlijk wel een must als je de Kaaimaneilanden bezoekt.

Meer informatie: www.stingraycitycaymanislands.com