Mauritanië

Land vol duinen met uniek natuurgebied

Mauritanië is geen populair land om te bezoeken in het westen van Afrika. Het land is vooral bekend om zijn hoofdstad Nouakchott, de vele zandduinen en het vogelparadijs Parc National du Banc d’Arguin.

Een reis naar Mauritanië is bij vogelaars wereldberoemd. Maar het islamitische land heeft meer bezienswaardigheden. Een reis naar Mauretanië is een avontuur.

Nouakchott

De hoofdstad Nouakchott behoort niet tot de meest bekende ter wereld. Je hoort en leest er zelden wat over. De witte moskee is een van de mooiste attracties van de stad. De stad ligt aan de kust en is populair vanwege de visrestaurants. Je kunt ook de vismarkt bezoeken, die heerlijk chaotisch en kleurrijk is.

Banc d’Arguin Parc National

Banc d’Arguin staat wereldwijd bekend als een vogelparadijs. Dit nationale park in Mauretanië is een stopplaats voor veel vogels op hun weg zijn naar het zuiden. Met name trekvogels komen hier in duizenden. Dit zijn ook veel vogels die in de zomer naar ons land komen. Met onder meer de regenwulp en talloze steltlopers.

Maar je vindt hier ook talloze andere vogels, die zeldzaam zijn. Zoals de zwaluwstaartwouw, kroonkraanvogels, flamingo’s, breedbekstrandlopers, pelikanen en sterns. Dit immense moerasgebied staat inmiddels op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. In totaal komen hier in de winter meer dan 2 miljoen vogels.

De zandduinen van Chinguetti en Ouadâne

Een man in Chinguetti in Mauritanië.

De dorpjes Chinguetti en Ouadâne liggen midden in de zandduinen van de Sahara-woestijn. Hier kun je heerlijk met een 4×4 door de duinen raggen. Het beste kun je dit doen met een chauffeur.

Rondreis Mauritanië maken

Het beste kun je een chauffeur met auto huren om je te laten vervoeren voor je rondreis. Je kunt hier relatief eenvoudig een reis maken langs alle highlights. Check vooraf wel hoe veilig het is om naar dit Afrikaanse land af te reizen.