Sahara-woestijn

Ontdek de grootste woestijn ter wereld

De Sahara-woestijn een ongekend grote zandbak die zowel mooi als levensgevaarlijk is. Met een unieke geschiedenis. Ooit was dit een immense savanne, zoals we die nog kennen van Afrika. Er groeiden veel planten en volgens geleerden leefden er ook olifanten, bavianen en hoefdieren zoals gazelles.

De Sahara is de grootste zandvlakte ter wereld. Hij is maar liefst 9.065.000 km² groot. Hij loopt van het zuiden van Marokko helemaal door over de breedte van Afrika naar de Rode Zee in Egypte.

Twee miljoen jaar mensen in de Sahara

De mens was hier toen ook al en kon hier goed leven. In de Sahara zijn tot twee miljoen jaar oude stenen werktuigen gevonden. Zo’n 4.000 jaar geleden (recent dus) veranderde het klimaat drastisch. En ontstond de huidige Sahara. De Sahara (of delen ervan) liggen in de volgende landen: Marokko, Mauritanië, Mali, Niger, Algerije, Tunesië, Libië, Tsjaad, Egypte, Zuid-Soedan en Soedan.

Voor een woestijntocht heb je diverse opties. Zowel in Egypte als in Tunesië, Algerije en Marokko kun je met kamelen (en een gids) door de leegte en stilte van de Sahara trekken. En slapen onder de sterren. Er zijn diverse meerdaagse tochten en er is natuurlijk de trektocht dwars door de Sahara. Het maakt niet uit hoe je het doet, maar deze woestijn moet je ooit hebben gezien.