Palau

Maak kennis met een realief onbekende groep van maar liefst 340 eilanden

Palau is een unieke bestemming. De vele eilanden zijn perfect om te eiland hoppen, om te snorkelen, te duiken en simpelweg te relaxen. 

Palau is bij ons niet echt bekend. Dit land in Micronesië is echter een paradijs. Met talloze bewoonde, maar ook genoeg onbewoonde eilanden. Bijna alle eilanden zijn vulkanisch van oorsprong, al zijn er ook koraaleilanden. Je vindt er veel stranden, kristalhelder warm water en unieke cultuur.

Palau is avontuur

Een reis naar Palau is nog een heerlijk avontuur. Met enkele bijzondere bezienswaardigheden. En wonderlijke excursies, die uniek zijn op de wereld. Waarbij je met name verbaasd zult zijn over de rijke onderwaterwereld en de vriendelijke bewoners.

Het land heeft een totale oppervlakte van 459 km2. Op de eilanden wonen uit meer dan 20.000 mensen. Het onbekende Ngerulmud is sinds 2005 de hoofdstad. De reden: Het staat zo in de grondwet. Sowieso heeft deze eilandengroep een bijzondere geschiedenis. 

De eerste bewoners kwamen hier rond de 11e eeuw, waarschijnlijk van Indonesische eilanden. Waarna de Spanjaarden kwamen, en de Duitsers. En de Japanners, en de Amerikanen. Maar sinds 1994 is het land onafhankelijk. 

Rondreis Palau maken

Een rondreis door Palau kun je eenvoudig regelen. Het eiland Babeldaob is verreweg het grootste. Vandaar kun je met bootjes naar de andere eilanden. De stad Koror heeft een internationale luchthaven. Belau Air is de enige Palause luchtvaartmaatschappij. Vanuit Koror kun je vliegen naar Peleleiu en Angaur.

Alle 1 Bucket List Tips voor Palau