Rwanda

Bekend van de berggorilla, maar dit land heeft veel meer

Rwanda wordt vooral bezocht om een dier; de berggorilla. Dit is donker Afrika, zoals dit deel vroeger vaak werd genoemd. De naam ‘donker Afrika’ komt van het dichte regenwoud en de relatieve onbekendheid van dit deel van Afrika in het westen.

Het land is vooral bekend geworden vanwege het Virunga-gebergte. Waar de berggorilla woont, die mede dankzij Dian Fossey wereldberoemd werd. Het land is tegenwoordig veilig te bezoeken.

En, Rwanda heeft unieke bezienswaardigheden. Met bijzondere dieren als attracties. En excursies die je nooit zult vergeten, want zo imponerend is het land.

De hoofdstad Kigali

Je vindt in de hoofdstad Kigali nog overblijfselen van de oorlog in de jaren negentig van de vorige eeuw. De oorlog resulteerde in de grootste mensenmoord van de laatste eeuwen. Ongeveer een miljoen (mogelijk meer) Tutsi’s werden in 1994 vermoord door de Hutu’s.

De musea erover zijn confronterend, maar ook wel extreem intrigerend. Zeker als je ziet hoe de bevolking er nu mee omgaat. Waardoor een reis naar Rwanda meer diepgang heeft dan de meeste reizen.

Het regenwoud van Rwanda

Een zeer groot deel van Rwanda bedekt met regenwoud. Wat het domein is van veel wilde dieren. Zoals de bedreigde berggorilla, die in het wereldberoemde Virunga-gebergte leeft. Waar iedere natuurliefhebber wel een keer naar toe wil reizen. 

Het gebergte is een uitdaging voor de voeten en de geest met vulkanen, bergen en veel tropisch regenwoud. Wie Afrika op zijn puurst wil zien moet hier eens gaan kijken.

De dieren van Rwanda

Op de hoogte blijven van al mijn nieuwe reisvideo's? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal.

Als je een rondreis maakt door Rwanda kun je talloze dieren tegen komen. En met jouw geld kunnen deze dieren beter worden beschermd. Het land heeft naast het Volcanoes National Park in het Virunga-gebergte ook nog andere nationale parken.

In het Akagera National Park kun je de Big 5 spotten. Dit natuurgebied ligt in het oosten van Rwanda tegen de grens met Tanzania.

Nyungwe National Park kent de grootste diversiteit aan primaten in Afrika. Er leven 13 verschillende soorten apen, waaronder de chimpanzee, meerkatten en colobusapen. Naar alle drie worden trekkings aangeboden, net als bij de berggorilla.

Alle 1 Bucket List Tips voor Rwanda