Turkmenistan

Onbekend land met veel woestijn en een opvallend moderne hoofdstad

Turkmenistan is nagenoeg onbekend. Van dit land in Azië weten de meeste reizigers niets eens de naam van de hoofdstad. Of andere bezienswaardigheden. Al heeft het land zeker wel enkele bijzondere attracties. Die je vanzelf ontdekt tijdens een rondreis.

Het land is perfect voor avonturiers. In dit land is reizen nog ene heerlijke uitdaging. Waarbij je opvallend weinig andere reizigers tegen zult komen. Terwijl het toch genoeg attracties heeft.

Turkmenistan bezoeken met alle bezienswaardigheden.

Ashgabat

Zeker is dat een reis naar Turkmenistan anders is. Dat begint al in Ashgabat, dat de hoofdstad is. Als je door de stad rijdt zie je hoe modern deze stad is. Met brede promenades en veel torenhoge gebouwen. Ook zie je opvallend veel standbeelden van voormalige heersers, zoals de voormalige president Saparmoerat Niyazov.

Yangykala Canyon

De Yangykala Canyon wordt de Grand Canyon van Turkmenistan genoemd. In het noordwesten van Turkmenistan, 160 km boven Balkanabat, ligt de Yangikala Canyon. Een haast buitenaards landschap wat eigenlijk de overgebleven kustlijn is na het opdrogen van de zee. Deze plek is zo afgelegen dat zelfs veel Turkmenen het bestaan er niet vanaf weten en is enkel bereikbaar met een 4×4.

Mary en Merv

De stad Mary ligt in de Karakumwoestijn langs de Oude Zijderoute. Het is de uitvalbasis voor de historische stad Merv. Deze ligt in een oase in de woestijn. Deze historische stad staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO. De stad werd in de 3e eeuw gesticht en heeft een lange geschiedenis.

Alle 1 Bucket List Tips voor Turkmenistan