Waarom moet ik hier heen?

Bhutan wordt geroemd vanwege het ongekende natuurschoon van de Himalaya. Maar ook vanwege de rijke cultuur met veel tradities, bergkloosters en veel authenticiteit.

Bhutan ligt volledig in de bergen van de Himalaya. Het grenst in het noorden en noordwesten aan China (Tibet) en wordt in het zuiden omsloten door India.

Het land heeft lang in een isolement geleefd. Dat was een keuze van de eigen regering. Het gevolg is dat het land een geheel eigen cultuur heeft. Daarom zie je hier veel traditionele kledij bijvoorbeeld. In tal van situaties.

Het land kent talloze hoge bergen. Volgens de verhalen is de hoogste berg de Gangkhar Puensum van 7.570 meter. Maar hij is nooit goed opgemeten. En sinds 2003 is het beklimmen van bergen in Bhutan uit religieuze overwegingen verboden.

Wie hier een rondreis maakt zal zich verbazen over de cultuur. En dan met name van de Boeddhistisch architectuur, die hier volop aanwezig is. Je vindt hier veel unieke tempels, zogenaamde Dzong’s. Het merendeel kun je bezoeken. Waaronder Taktshang, ook bekend als het Tijgernest.