Himalaya

Hét dak van de wereld

De Himalaya is een beroemd gebergte in Azië. En ja, de bergen van de Himalaya zijn ontzagwekkend. Ook niet-klimmers zullen onder de indruk zijn van de grootsheid van het gebied. Gelukkig is de Himalaya niet alleen voor ervaren bergbeklimmers met hun jarenlange voorbereiding geschikt.

De Himalaya is 2.400 km lang en heeft een oppervlakte van ongeveer 600.000 km2. Het gebergte reikt over delen van talloze landen. Elk jaar schuift het 2 cm verder Azië in.

Dit imposante gebergte is meer dan alleen de Mount Everest en dus ook een prima bestemming voor wie van (uitdagende) trekkings houdt. Of wie kortere wandelingen wil maken. Maar de Himalaya moet je sowieso ooit eens beleven.

In deze landen kun je de Himalaya ontdekken

Je kunt in veel landen in Azië dit gebergte gaan verkennen. Zoals Nepal, Bhutan, India, Pakistan en Tibet. Dit kan per auto, motor of te voet. Je kunt alleen op reis, maar ook in een groep. Het ene geeft meer vrijheid, maar ook veel geregel. De andere vorm biedt gemak, maar is ook weinig flexibel.

De grootste legende; de Yeti

De legendarische Yeti zou in de Himalaya leven, maar bewijs is daar nog niet voor gevonden. Al zou je zeggen dat tegenwoordig met alle mobiele telefoons er toch wel bewijs zou zijn als het wezen zou bestaan. Maar, zeggen voorstanders, er is ook geen bewijs dat het wezen niet bestaat. Let dus op onderweg.

Bereid je reis goed voor

Hoewel de trektochten van alle niveaus zijn moet je altijd rekening houden met weersomstandigheden die de moeilijkheidsgraad van de wandeling kunnen beïnvloeden. Wees voorbereid, zeker als je niet in groepsverband wandelt.

Beste tips voor de Himalaya

alle 6 artikelen over Azië

Bekijk alle artikelen