Waarom moet ik hier heen?

Bij Cambodja denken mensen direct aan de tempel Angkor. Maar dit land is een rondreis waard. Want hier kun je ook tropische stranden vinden alsook de intrigerende hoofdstad Phnom-Penh. En nog veel meer tempels.

Cambodja in Azië is meer dan de voormalige hoofdstad Angkor met de wereldberoemde tempel Angkor Wat. Het land heeft een onstuimige geschiedenis achter de rug.

Het land heeft veel last gehad van het terreurbewind van de Rode Khmer dat in 1975 de regering omver wierp. Sinds 2003 is de situatie in het land weer stabiel, waardoor toeristen langzaam de weg naar Cambodja weer vinden.

Waarbij Angkor vaak als enige wordt bezocht. In combinatie met een bezoek aan Vietnam. En bijzondere plekken als Preah Vihear (tempel), Choeung Ek (bekend als ‘killing fields’), de uitgestrekte stranden van Sihanoukville en de huidige hoofdstad Phnom-Penh vaak worden overgeslagen.

Al komen er meer en meer reizigers die de schoonheid van het land ontdekken. Alleen of in een rondreis. En dat is terecht.

Corno’s reistips:

Een reis door Cambodja kun je zelf organiseren of een complete (rond)reis boeken. Veelal wordt Cambodja gecombineerd met Vietnam, Thailand en/of Laos. Hieronder mijn tips om je reis te regelen.