Waarom moet ik hier heen?

Vietnam is hot. Het land in Azië kan zich verheugen in een grote interesse van cultuurgenieters, maar ook natuurliefhebbers. En meer en meer reizigers die de keuken van Vietnam zeer kunnen waarderen. Een rondreis hier is een rondreis voor je zintuigen.

De rotsen van wereldwonder Halong Bay, de bergen met rijstvelden van Sapa, steden als Hoi An, Ho Chi Minh Stad en Hanoi, maar ook de beroemde Mekong Delta. Maar ook het tropisch eiland Phu Quoc.

En wie wil kan zich verdiepen in de Vietnam-oorlog, maar dan vanuit het oogpunt van de Vietnamezen. En dat is toch net even anders. Het laat goed de diversiteit van Vietnam zien.

En dan vind je hier ook nog: Hang Son Doong Cave in het Phong Nha-Ke Bang National Park van Vietnam. Qua afmetingen is deze grot op de grens met Laos de grootste grot ter wereld.

Lees Mijn Reisverhaal over Vietnam:

Ik was in het najaar 2016 op rondreis door Vietnam.

De mooiste plekken van Vietnam

Vietnam is populair onder reizigers. Ik maak een rondreis van noord naar zuid. Een heerlijke trip vol verbazing, verwondering en verwenning.

Reisverhaal

Vietnam is populair onder reizigers. Door de verfijnde keuken, de rijke geschiedenis en vanwege het onbekende. Ik maak een rondreis van noord naar zuid. Een heerlijke trip vol verbazing, verwondering en verwenning.

Corno’s reistips:
 
Vietnam is ‘hot’. Het land is bijzonder divers, de mensen zijn aardig en het heeft een meer dan heerlijke keuken. Als je op vakantie wilt naar Vietnam, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Ik regel meestal vooraf enkele dingen, om geen zorgen te hebben. Zoals een hotel bij aankomst bijvoorbeeld. En diverse excursies.
 
Voor Vietnam heb je wel de tijd nodig. Minimaal twee weken -liefst langer- om van noord naar zuid (of andersom) te kunnen reizen. Waarbij je de bus, auto en zeker ook de (nacht)trein moet pakken.
 
Beste tijd:
Vietnam kent diverse klimaten, waardoor het lastig is om een ‘beste tijd’ aan te geven. In het algemeen geldt dat de herfst (sept. tot en met dec.) en het voorjaar (maart en april) de maanden zijn met gemiddeld het beste weer. Maar deze zijn ook het drukst, net als juli en augustus.