Vietnam

Wonderlijke mix van een verfijnde keuken en talloze natuurwonderen

Vietnam is hot. Het land in Azië kan zich verheugen in een grote interesse van cultuurgenieters, maar ook natuurliefhebbers. En meer en meer reizigers die de Vietnamese keuken zeer kunnen waarderen. Een rondreis hier is een rondreis voor je zintuigen.

De rotsen van wereldwonder Halong Bay, de bergen met rijstvelden van Sapa, steden als Hoi An, Ho Chi Minh Stad en Hanoi, maar ook de beroemde Mekong Delta. Maar ook het tropisch eiland Phu Quoc. 

En wie wil kan zich verdiepen in de Vietnam-oorlog, maar dan vanuit het oogpunt van de Vietnamezen. En dat is toch net even anders. Het laat goed de diversiteit van Vietnam zien.

En dan vind je hier ook nog: Hang Son Doong Cave in het Phong Nha-Ke Bang National Park. Qua afmetingen is deze grot op de grens met Laos de grootste grot ter wereld. 

Hoe lang reizen in Vietnam?

Vietnam is ‘hot’. Het land is bijzonder divers, de mensen zijn aardig en het heeft een meer dan heerlijke keuken. Als je op vakantie wilt naar Vietnam, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Ik regel meestal vooraf enkele dingen, om geen zorgen te hebben. Zoals een hotel bij aankomst bijvoorbeeld. En diverse excursies.

Beste tijd voor Vietnam

Vietnam kent diverse klimaten, waardoor het lastig is om een ‘beste tijd’ aan te geven. In het algemeen geldt dat de herfst (sept. tot en met dec.) en het voorjaar (maart en april) de maanden zijn met gemiddeld het beste weer. Maar deze zijn ook het drukst, net als juli en augustus

Alle 6 Bucket List Tips voor Vietnam