Waarom moet ik hier heen?

Thailand is shoppen in Bangkok en genieten van Thais eten. Of de oude hoofdstad Ayutthaya ontdekken. Maar Thailand is ook relaxen op een idyllisch eiland als Ko Phi Phi. Of juist op een ander, rustiger eiland in de beroemde Phang Nga-baai.

Thailand is ideaal voor een eerste kennismaking met Azië. Maar ook voor een tweede of zesde keer is het land uitermate geschikt. Je kunt hier eenvoudig backpacken, maar ook op luxevakantie en alles er tussen in.

Het land biedt een goede mix van cultuur en natuur, waarbij je Bangkok niet moet over slaan. Net als de oude hoofdstad Ayutthaya. Maar de talloze eilanden met goudgele stranden en kraakhelder water maken waarschijnlijk het meeste indruk.

Allemaal bestemmingen waar je je energie kwijt kunt tijdens het wandelen, zwemmen, snorkelen, zonnen of wat dan ook. Het land in Azië is ideaal voor een stedentrip, maar ook voor een rondreis van meerdere weken. Beiden zullen je niet tegen vallen.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Thailand, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd reizen te regelen.