Frans-Guyana

Een land waar het echte avontuur op je wacht

Frans-Guyana is een relatief onbekend land waar nog diverse indianenstammen leven in het overal aanwezige regenwoud.  Toeristisch is het minimaal ontwikkeld; een reis hiernaartoe is nog een avontuur.

Frans-Guyana is nog Indianengebied. In dit land leven nog stammen met mooie namen als de Kalinja, Wayana, Oyampi, Trio en Lokono. Het is zeker geen populaire plek voor toeristen. Maar het is toch een interessant land, juist ook omdat je weinig toeristen tegen komt.

Frans-Guyana is een Frans overzees departement, waardoor je een mix van Zuid-Amerikaanse en Europese culturen zult zien. Het wordt ook wel een klein stukje Frankrijk in Zuid-Amerika genoemd. Ook hier de best bezochte bezienswaardigheden van Frans-Guyana.

Cayenne

Cayenne is de levendige hoofdstad van het land. Met onder meer Fort Cépérou, dat is gebouwd door de Fransen. Je vindt hier een mix van koloniale sfeer en opvallend veel kleuren. 

Devil’s Island

Het Devil’s Island wordt ook wel Duivelseiland genoemd. Het is het kleinste en noordelijkste eiland van de Îles du Salut. Deze liggen bij Kourou voor de kust. Het was ooit een beruchte strafkolonie van de Fransen. Veel van de ruïnes staat nog overeind.

Kourou Space Centre

Het Kourou Space Centre is een ruimtevaartstation. Hier worden raketten van onder meer ESA (Europese Ruimtevaartorganisatie) en Arianespace (Frankrijk) gelanceerd.

Eiland La Mère

Het Ilet la Mere is een eiland dat bekend staat als een natuurgebied. Met diverse wandelpaden om het eiland te verkennen. Met veel apen waaronder guitige kapucijnerapen. 

Het land ligt ten oosten van Suriname en verder wordt omringd door Brazilië. Het ligt aan de kust, zodat je ook nog Caribische invloeden kunt ervaren.

Alle 2 Bucket List Tips voor Frans-Guyana