Amazone

Het Amazonegebied is grootste regenwoud ter wereld

De Amazone moet je eens in je leven hebben gezien. Het regenwoud gonst, zowel overdag als in de nacht. Met enig geluk zie je een neusbeer, of een van de vele apensoorten, kleurrijke vogels als toekans of een van de honderden andere soorten die hier leven.

De Amazone worden de longen van de aarde genoemd. Het grootste regenwoud ter wereld spreekt tot de verbeelding. Het herbergt talloze diersoorten, maar ook nog afgelegen volksstammen.

Je kunt de Amazone ontdekken in maar liefst negen landen, zoals Brazilië, Peru, Colombia, Venezuela, Bolivia, Guyana, Suriname, Ecuador en Frans-Guyana.

Tips voor een reis naar de Amazone

Zorg dat je ook een overnachting hebt in het woud, de geluiden zijn magisch. Dit kan natuurlijk in een tent, maar ook in diverse lodges. Dit kan in talloze landen. Maak in ieder geval een wandelexcursie, het liefst met een gids. Dan pas gaat het regenwoud echt leven. En hij ziet ook veel meer dan jij, waardoor je wonderlijke dieren zult ontmoeten.

De rijkdom van de Amazone

Wetenschappers gaan er van uit dat er in de Amazone zo’n 100 miljoen insectensoorten leven. En bijna 2.000 soorten vogels en zoogdieren, maar misschien zijn het er meer. Het absolute toproofdier is de jaguar, die je hier in het wild kunt spotten. De beste plekken zijn Manu National Park en Tambopata National Reserve. Beiden in Peru.

De diversiteit van plantsoorten is de hoogste ter wereld. Hier vind je honderdduizenden plantensoorten, ook al lijkt alles groen in jouw ogen…

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Zuid-Amerika

Lees mijn Tips

alle 9 artikelen over Zuid-Amerika

Bekijk alle artikelen