Ga zwemmen in Semuc Champey

Een natuurlijk zwemparadijs

Semuc Champey zijn door de natuur gemaakte kalkstenen zwembaden in Guatemala. Het is een perfecte plek om te zwemmen en te relaxen. En ook erg mooi.

De lokale naam is Monumento Natural Semuc Champey. Dit natuurwonder kun je eenvoudig bewonderen. Je vindt dit natuurgebied in het hart van Guatemala


De rivier

Uitkijkpunt bij Semuc Champey in Guatemala.

Turquoise waterpoelen die eindigen in een kleine waterval. Dit is natuurreservaat Semuc Champey. De waterpoelen in de rivier Cahabón zijn een ideale zwemplek.

De groenblauwe waterpoelen zijn heerlijk om een duik in te nemen. Ook is er een hoger gelegen uitkijkpunt waar je naar toe kunt klimmen; met een heerlijk zicht op de waterpoelen. Het water van rivier Cahabón stroomt trapsgewijs de berg af en komt uiteindelijk via een brug uit in een waterval. Vanwaar de rivier verder loopt.

Het uitkijkpunt bij Semuc Champey

Het meest bijzonder is het uitkijkpunt. Daar heb je van bovenaf een fraai zicht op de kloof, het regenwoud en de heetwaterbronnen. Hou er wel rekening mee dat dit punt druk kan worden. Waardoor je beleving wel wat minder zal zijn. Het beste kun je Semuc Champey vroeg op de dag bezoeken. Dan zijn er minder toeristen.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Guatemala

Lees mijn Tips

alle 6 artikelen over Guatemala

Bekijk alle artikelen