Guinee-Bissau

Land met bijzondere natuur

Guinee-Bissau is niet erg bekend bij toeristen. Het land in Afrika hoort bij de armste ter wereld. Meer dan de helft van de mensen leven hier onder de armoedegrens. De voorzieningen zijn zeer beperkt. En ook wat veiligheid betreft laat het te wensen over.


Wat zonde is, want de natuur van Guinee-Bissau is indrukwekkend. Met onder meer regenwoud en talloze eilanden die een rustplek zijn voor duizenden vogels. Terwijl de cultuur van de inwoners zeer divers is.
Guinee-Bissau met alle bezienswaardigheden.

Bissagoseilanden op Guinee-Bissau

De Bissagoseilanden op Guinee-Bissau.

Het land is vooral bekend door de Bissagoseilanden. Die ook bekend staan als de Bijagóseilanden of Bijagós Archipelago. Deze 21 eilanden zijn een van de belangrijkste overwinteringsgebieden voor trekvogels. Met onder meer pelikanen, ibissen, diverse soorten sterns en nog veel soorten vogels. Waaronder veel vogels die in de zomer naar ons land komen. Ook leven hier dieren als nijlpaard, nijlkrokodil en diverse soorten apen. Het meest bijzondere is de West-Afrikaanse lamantijn, een soort zeekoe.

De stranden zijn de plek voor de soepschildpad die hier met duizenden hun eieren leggen. De eilanden werden in 1996 door UNESCO aangewezen als Biosfeerreservaat.