Liechtenstein

Dwergstaatje in het hart van Europa

Liechtenstein is slechts 62 km2 groot. Het vorstendom is daarmee een van de kleinste landen van Europa. Toch is het de moeite waard om het te ontdekken. Het is bergachtig met enkele bijzondere attracties. Zoals het Kasteel van Vaduz.

Het ministaatje ligt ingeklemd tussen Oostenrijk en Zwitserland. Het is opvallend bergachtig en vooral bekend als belastingparadijs. Maar het is ook een wintersportparadijs.

Hoewel Liechtenstein in de Alpen ligt, is het klimaat vrij mild als gevolg van de zuidenwind. Maar omdat dit wel de Alpen zijn kun je op de berghellingen in de winters zeer goed wintersporten. 


Bezienswaardigheden Liechtenstein:

Het Kasteel van Vaduz in Liechtenstein.

Liechtenstein is leuk om te verkennen. Het is een langwerpig land en van noord naar zuid reizen is slechts 24 kilometer. Liechtenstein is al sinds de 18de eeuw onafhankelijk. Op 23 januari 1719 verenigde keizer Karel VI de heerlijkheden Vaduz en Schellenberg tot een vorstendom, genaamd Liechtenstein.

Kasteel Vaduz is zeker een bezoek waard. Vanwege de ligging en de geschiedenis. Net als Schellenberg, al is dit slechts nog maar een kasteelruïne.

Het is een opmerkelijk welvarend land. Dit komt met name door de banken en lage belastingregels voor bedrijven. Je kunt hier goed shoppen, denk aan drank, elektronica en tabakswaren.