Waarom moet ik hier heen?

Oostenrijk is populair bij wintersporters, stedenliefhebbers, maar bovenal bij bergbewonderaars. Het kloppend hart van de Alpen nodigt uit om te wandelen, te overnachten in berghutten en oog in oog te staan met een nieuwsgierige Alpenmarmot of gems.

Oostenrijk is heerlijk divers. En een Alpenland pur sang. Denk aan de Alpenweiden, bergen, gletsjers en rivieren maken de avonturier in je los. Maar het land is ook op social media erg populair, waardoor de Dachstein Skywalk relatief populair is geworden. En nog veel meer.

Tips voor je vakantie in Oostenrijk

Een vakantie naar Oostenrijk is een feest voor je zintuigen. En wat landschap betreft heel anders dan Nederland. Als je gaat wandelen over de bergpaden voel je de rust en ruimte. Ook al wandel je maar een paar uur. Of meerdere dagen. De Oostenrijkers zijn echte natuurliefhebbers, wat je overal merkt. Waar je talloze lokale producten kunt proeven, zoals kaas en diverse soorten worst. Maar ook talloze gerechten en natuurlijk drankjes als schnapps.

Maar ook de steden zijn de moeite waard. Denk aan het levende museum Wenen of het kleinere, maar interessante Salzburg. Deze stad wordt meer en meer door verliefde stelletjes en cultuurliefhebbers gevonden.

Oostenrijk is dan ook een land waar Nederlanders graag komen. En waar we ook altijd weer terug wilt keren, vroeger of later. Ik ben er al een keer of vijf geweest en heb nog veel dingen op mijn verlanglijstje staan. Die eerder langer wordt dan korter.

Corno’s reistips:

Oostenrijk kun je vrijwel het hele jaar bezoeken. Afhankelijk van de seizoenen kun je genieten van de sneeuw, het voorjaar zien ontluiken of heerlijk wandelen in de zomer of herfst. Hieronder een aantal tips om je reis naar Oostenrijk te plannen.