Waarom moet ik hier heen?

Zwitserland is synoniem voor honderden bergen, gletsjers, watervallen, bergmeren en meer natuurgeweld. En mooie bergdorpjes die in China worden nagebouwd.

Zwitserland is het ultieme Alpenland. De bergen, de alpenweiden en de steden zijn perfect voor allerlei excursies. Waarbij wandelen toch wel de meest favoriete is voor veel toeristen. Ik probeer hier de beste bezienswaardigheden te noemen die je kunt bezoeken. Deze lijst is zeker niet compleet, maar wordt wel geregeld aangevuld met nieuwe tips.

Ik ben een keer of zes in Zwitserland geweest, in alle seizoenen. Er is voor mij geen favoriet, omdat de seizoenen juist zo verschillend zijn. En vergelijken kan niet, omdat de reis zo anders is in de zomer als bijvoorbeeld in de winter. Het land is goed te bereizen met het openbaar vervoer, zoals ik ook heb gedaan. En ja, de treinen rijden zoals een Zwitsers uurwerk.

Corno’s reistips:

Zwitserland is vanuit Nederland prima te berijden met de auto. Als je geen zin hebt om lang achter het stuur te zitten, kun je vliegen of de trein nemen. Dit prachtige land leent zich goed voor een rondreis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.