Zwitserland

Het ultieme Alpenland

Zwitserland is synoniem voor honderden bergen, gletsjers, watervallen, bergmeren en meer natuurgeweld. In China vinden ze de bergdorpjes zo mooi dat ze ze hebben nagebouwd. Dit is volgens velen het ultieme Alpenland. De bergen, de alpenweiden en de steden zijn perfect voor allerlei excursies. Waarbij wandelen toch wel de meest favoriete is voor veel toeristen. Ik probeer hier de beste bezienswaardigheden te noemen die je kunt bezoeken. Deze lijst is zeker niet compleet, maar wordt wel geregeld aangevuld met nieuwe tips.

Ik ben een keer of zes in Zwitserland geweest, in alle seizoenen. Er is voor mij geen favoriet, omdat de seizoenen juist zo verschillend zijn. En vergelijken kan niet, omdat de reis zo anders is in de zomer als bijvoorbeeld in de winter. Het land is goed te bereizen met het openbaar vervoer, zoals ik ook heb gedaan. En ja, de treinen rijden zoals een Zwitsers uurwerk.

De attracties zijn divers, denk aan leuke steden, maar ook gezellige dorpen. En natuurlijk is er veel natuurgeweld te ontdekken. Zoals talloze bergen, waarvan sommige iconisch te noemen zijn. Maar ook de bergmeren zijn de moeite waard, die je via heerlijke wandelroutes kunt bezoeken. Daarnaast is de Zwitserse keuken zeer divers en uitgebreid. Een reis naar Zwitserland is een feest voor de zintuigen. 

Alle 22 Bucket List Tips voor Zwitserland