Moldavië

Land dat tussen de rivieren Proet en Dnjestr ligt

Moldavië is een land dat je eenvoudig kunt gaan ontdekken. En je zult een van de weinige toeristen zijn, waardoor dit een van de meest pure plekken op aarde is. Met diverse attracties.

Dit is zeker geen standaard vakantieland. Sterker nog, volgens officiële cijfers is Moldavië het minst bezochte land in Europa. Een van de redenen kan zijn dat het land geen bergen heeft.

De diversiteit van Moldavië.

Het noorden is wel heuvelachtig, maar het hoogste punt is slechts 430 meter. Het land behoort tot de armste van Europa. Het ligt ingeklemd tussen Roemenië en Oekraïne. Dit zijn de bezienswaardigheden van Moldavië.

Chişinău

De hoofdstad is Chişinău, dat in de 15e eeuw werd gesticht. Het behoorde toen bij het Vorstendom Moldavië. Al was de stad ooit ook onderdeel van Rusland alsook van Roemenië. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Moldavië dan kun je in de hoofdstad twee musea bezoeken. Het Nationaal Archeologisch en Historisch Museum en het Nationaal Etnografisch en Natuurhistorisch Museum.

Orhei National Park

Het Nationaal Park Orhei is het enige natuurpark in het land. Het omvat vooral loofbossen en valleien en is perfect om lekker te wandelen. Het park ligt in het hart van Moldavië. Het is vanuit Chişinău eenvoudig bereikbaar; de afstand is zo’n 50 kilometer.

Orheiul Vechi

Orheiul Vechi in Moldavië.

De beroemde kloosters van Orheiul Vechi liggen in Nationaal Park Orhei. Dit archeologisch complex werd al in de prehistorie bewoond. De oudste resten stammen uit 4500 tot 3000 voor Christus.

De rivier had hier een plek gecreëerd waar mensen goed konden wonen. Ook nu nog zijn de grotten toegankelijk met eeuwenoude inscripties. Je vindt Nationaal park Orhei op ongeveer 60 km van de hoofdstad Chişinău.