Waarom moet ik hier heen?

Rusland is in opkomst bij reizigers. De Trans-Siberië Express blijft een ideale manier om te reizen, maar een stedentrip naar St. Petersburg en Moskou wordt steeds gewoner. Het land heeft ook veel natuurschoon, zoals het magische Siberië en Kamsjatka.

Rusland is een vakantieland in opkomst. Terwijl de Russen zelf ook meer en meer gaan reizen. Er is de afgelopen veel veranderd. Tegenwoordig behoort Sint Petersburg tot de mooiste steden van Europa. Die dan ook steeds vaker als stedentrip wordt bezocht.

Een stad vol cultuur met een opmerkelijk verleden. Met een Nederlands tintje, dat een reis voor ons extra bijzonder maakt. Een bijzondere manier om hier te komen is per trein, zeker als Sint Petersburg slechts een tussenstop is op je reis naar het oosten. En je mogelijk zelfs onderweg bent naar het Verre Oosten.

Nenetsen leven in het noorden van Rusland.
Nenetsen leven in het noorden van Rusland.

En ook Moskou komt steeds vaker voorbij als stedentrip. Met natuurlijk het Rode Plein als absolute publiekstrekker. En de cultuur, waaronder veel dans. het is ook een van de stops op de beroemde Trans-Mongolië Express.

Maar ook de natuur van Rusland boeit. Denk aan het Baikalmeer, het diepste meer en het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Maar ook het afgelegen schiereiland Kamtsjatka is zeer ruig, net als Siberië.

En Oymyakon is de koudste stad ter wereld, waar het ’s winters zo’n 40 graden vriest. Soms ook overdag. Met een uniek landschap tot gevolg. En mensen die zich moeten aanpassen.

Corno’s reistips:

Als je naar en door Rusland wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt ook alleen een stedentrip maken naar bijvoorbeeld Sint Petersburg of Moskou. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.