Waarom moet ik hier heen?

Montenegro ligt onder Kroatië en heeft een vergelijkbaar klimaat. Het landschap is ongekend divers. Naast de mediterrane kust vind je hier bergen waar je in de winter kunt skiën, maar ook meren, oeroude bossen en pittoreske steden als Kotor.

Montenegro is niet extreem groot, maar biedt wel een grote diversiteit. Het land mag zich langzaam in een toenemende belangstelling verheugen. Aan de Adriatische kust vind je talloze rustieke vissersdorpen en verlaten baaitjes en stranden.

Maar het meest bijzondere is het bergachtige achterland. Ideaal om te wandelen tussen eeuwenoude bossen, talloze meren en rivieren maar ook opvallend hoge bergen.

In de winter kun je hier goed skiën (en snowboarden), met name Kolašin staat goed bekend.

Daarnaast herbergt het steden als Kotor, waarvan de oude binnenstad behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO. Wie een (korte) rondreis door Montenegro maakt zal zich verbazen over de rijkdom.

Corno’s reistips:

Montenegro heeft als vakantieland veel te bieden. Het is nog redelijk onbekend dus ook niet zo toeristisch. Je kunt je reis zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je vakantie naar Montenegro te regelen.