Waarom moet ik hier heen?

Kotor is een oude havenstad aan de baai van Kotor. Dit is een diepe inham in de Adriatische Zee. De oude stad wordt omringd door een vestingmuur en is nog in opvallend goede staat. Kotor staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Kotor kent een turbulent verleden. De stad (en omgeving) behoorde vanaf de middeleeuwen toe aan Venetië, het was een kolonie voornamelijk vanwege de handel. Daarna kwam het onder Oostenrijks en Italiaans bestuur, en in 1918 bij het toen opgerichte Joegoslavië. Tegenwoordig hoort het bij Montenegro.

Wie naar Kotor gaat moet ‘omhoog via de ladder’. Deze weg met tientallen haarspeldbochten is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Montenegro. Deze weg kan alleen te voet worden afgelegd en biedt een fraai uitzicht op de stad en de baai. In alle seizoenen.

Corno’s reistips:

Montenegro heeft als vakantieland veel te bieden. Het is nog redelijk onbekend dus ook niet zo toeristisch. Je kunt je reis zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je vakantie naar Montenegro te regelen.