Lokale naam: El archipiélago de San Blas, Engelse naam: San Blas Islands

Je kent het wel. Als je thuis bent, droom je weleens weg naar de plekken die extra veel indruk hebben gemaakt. De San Blas-eilanden kunnen daar maar zo bij horen. Tropische eilandjes, palmbomen, de zon, een warme wind en goudgele stranden. Op sommige eilandjes alsook bij de diverse lodges hangen hangmatten. Ga eens liggen en kom tot rust. Het zal je niet tegen vallen…

Het meest bijzondere zijn de bewoners; de Kuna-indianen. Zij wonen op zo’n 40 eilanden en je kunt hen bezoeken. De dorpjes kun je met een gids bezoeken.

Beste tijd:
De San Blas-eilanden zijn het gehele jaar te bezoeken en kennen zo’n twee seizoenen.

Het droge seizoen duurt van december tot en met april, de dagen zijn dan warm en ideaal om van de zon te genieten en te zwemmen.

Het natte seizoen is van mei tot en met november, wanneer er bijna dagelijks een stevige bui valt. Dit is het seizoen dat de temperatuur ideaal is voor activiteiten als kajakken, wandelen, vissen, snorkelen en meer.

Let op!
San Blas kent maar een paar plaatsen om te overnachten. En dit zijn niet de luxueuze accommodaties die je vaak ziet op dit soort tropische bestemmingen. De meeste lodges zijn basic, maar hebben wel muskietennetten en een restaurant. Je kunt vooraf van alles regelen, wat op zich wel handig is. Hou er sowieso rekening mee dat er op de eilanden weinig voorzieningen zijn.

Meer informatie: sanblas-islands.com