Luiaard opvangcentrum Panama

In Gamboa in Panama kun je zien hoe luiaards worden opgevangen, verzorgd en weer worden vrijgelaten, als dat mogelijk is

Het luiaard opvangcentrum in Gamboa in Panama is perfect voor een bezoek. Je kunt in dit Gamboa Wildlife Center alles leren over deze guitige dieren die bijna hun hele leven hangend aan een boom door brengen. En met je bezoek zorg je voor inkomsten waarmee de dieren kunnen worden geholpen. 

Daarnaast is het een unieke plek om deze dieren van dichtbij te zien, wat in de natuur lastig kan zijn. Zeker zo dichtbij. En dus kun je goede foto’s maken van deze wonderlijke dieren.

Een bezoek aan dit opvangcentrum is een nuttige excursie. Je leert van alles over de dieren die hier in de jungle leven, zoals  luiaards, apen en veel vogels. Met je geld zorg je ervoor dat dit initiatief blijft voortbestaan.

Bekijk de video van het luiaard opvangcentrum in Panama:

Vrijwilliger worden?

Je kunt vrijwilliger worden bij het luiaardopvangcentrum. Online kun je een formulier invullen en dan hoor je als er een plek vrij komt voor een vrijwilliger.

Opgericht in 2005

Het opvangcentrum werd in 2005 opgericht en is daarmee de eerste in Panama. Het is er op gericht om allerlei dieren op te vangen die om wat voor reden dan ook in de problemen zijn gekomen. Waaronder apen, vlinders, kaaimannen en veel andere dieren. Dit opvangcentrum speelde een grote rol toen het Panamakanaal werd verbreed en honderden dieren in de problemen kwamen.

Het Baby Sloth Orphanage and Rescue Center zoals het officieel heet ligt in het hart van Panama. Middenin het regenwoud. Het opvangcentrum ligt op minder dan een uur rijden van de hoofdstad Panama-Stad

Meer informatie: www.appcpanama.org

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Panama

Lees mijn Tips
Bekijk alle artikelen