Corno van den Berg©2021
mooiste stranden ter wereld

De mooiste stranden ter wereld?

De stranden van de Seychellen worden vaak verkozen tot de mooiste ter wereld. Maar ja, hoe bezoek je 120 eilanden, of beter; welke kies je?

Lees verder

Corno van den Berg

Over deze reis

Ik ga op zoek naar het mooiste strand ter wereld. Dat volgens bijna iedereen op de Seychellen ligt. Dat wil ik zien. Al ga ik ook andere mooie stranden bezoeken, want ze hebben er hier veel.

Maatwerk in Verre Rondreizen‎

De Seychellen! Ontdek de meer dan 100 graniet- en koraaleilanden die wel The Islands of Love worden genoemd.

Het is een paradijs voor de natuurliefhebber. Met bijzondere dieren op het land, maar ook voor de watersportliefhebber, bijna alle stranden zijn omgeven door prachtige koraalriffen.

Ontdek het zelf: NBBS.nl


De mooiste stranden ter wereld…

Eilandhoppen op de Seychellen. Idyllischer kan het niet. Ik kan kiezen uit drie manieren; per zeilboot, veerboot en per vliegtuigje. Ze hebben hier ruim honderd eilanden. En ja, elk eiland heeft wel een strand.

Anse Source d'Argent
Het beroemde strand van Anse Source d’Argent. Corno van den Berg
Granieten rotsen tot in het water. Opvallend roze van kleur, en dus erg contrastrijk met het felblauwe water en de groene bomen. Ik vergeet bijna de blauwe lucht met enkele witte wolken. Oh, en de naam alleen al. Dit is Anse Source d’Argent op het kleine La Digue op de Seychellen. Volgens velen het mooiste strand ter wereld.
 
Een ding was me opgevallen. Op internet zag ik alleen maar foto’s die op het midden van de dag zijn genomen. Met felle zon en scherpe contrasten. Wat eigenlijk tegen de fotografieregels is. Als de middag vordert begrijp ik waarom. Hier heersen eb en vloed. En als de avond valt is het vloed. Het wordt het ruig; het water slaat tegen de granieten rotsen. Ik vind het prachtig; idyllisch maar dan anders.

Ik ben weer alleen. Alhoewel, ik kom een oude bekende tegen.

De zonsondergang doe ik zittend op een groepje rotsen, die door het zachte zonlicht paars worden. Geen zuchtje wind en geen toerist meer. Een van de mooiste stranden ter wereld, alleen voor mij. Jammer dat de zon zo snel onder gaat. Ik kan hier nog uren zitten. En het strand gaat ook nergens heen, dat weet ik zeker.

Een heerlijke strandvakantie

Wil jij ook rond lopen op eindeloze witte stranden? En fantastische koraalriffen ontdekken? Je kunt zelf kiezen. Wil je een actieve reis of een heerlijke strandvakantie.

In beide gevallen kun je goed terecht op de paradijselijke Seychellen. Je kunt het bij ons ook combineren met Mauritius.

Ontdek het zelf: Reizen Seychellen


Heerlijk eilandhoppen

Bij het eilandhoppen doe ik het ene na het andere eiland. Waaronder ook de bekende zoals Curieuse Island, Praislin en Mahé. Op Mahé is het strand anders. Het strand van Beau Vallon is maar liefst drie kilometer lang, heeft witgeel zand en wordt omringd door palmbomen en takamaka’s.

Genieten op de Seychellen.
Genieten op de Seychellen. Corno van den Berg

Dit is een altijd groene boom, die ideaal is voor beschutting. Links zie ik een bergtop, rechts een groene heuvel. Ja, het is een mooi strand, maar wel veel drukker. Eigenlijk vind ik kleine, verstopte stranden leuker.

Curieuse Island

Op Curieuse Island struin ik over een van de stranden. Ik ben weer alleen. Alhoewel, ik kom een oude bekende tegen. Een hele grote schildpad zoekt op zijn dooie akkertje naar verdwaalde grassprietjes op het strand.

Later zie ik op een grasveld ook enkele jonge dieren die nog geen tien centimeter groot zijn. Dan te denken dat het volwassen exemplaar van net wel 250 kilo weegt.

Het is me al eerder duidelijk geworden, de Seychellen is veel meer dan alleen stranden. Ze hebben hier ook een wonderlijk palmenbos met de grootste vrucht ter wereld.

Vallée du Mai

Ik hoor gefladder. Een Praslinpapegaai landt op een palmboom om van de vruchten te eten. Het is één van de meest zeldzame vogels ter wereld. Er zijn er nog maar een paar honderd. Dit is bijzonder…

Dit is Vallée du Mai, een wonderlijk bos. Het behoort tot het Unesco-Werelderfgoed, onder meer door de Coco de mer-bomen die alleen op de Seychellen groeien. Deze sierlijke palmboom draagt het grootste zaad van alle planten. Ze worden wel 50 cm groot en maar liefst 30 kilo wegen.

De vrouwelijke vrucht van de Coco de mer.
De vrouwelijke vrucht van de Coco de mer. Corno van den Berg

Daarom is het hier ook gevaarlijk, ik word nadrukkelijk gewaarschuwd. ,,Een kokosnoot op je hoofd hier is einde verhaal.” Hmm, ik kijk toch al continu omhoog.

Ik ben op zoek naar vrouwelijke vruchten, al klinkt dat wat vreemd. Die volgens zeelieden lijken op het achterwerk van een vrouw. Normaal zou ik zeggen; ‘dat krijg je als je lang op zee zit’, maar ik begrijp ze wel. De Seychellen doen iets met je, dat is zeker.


Foto-Album

De stranden van de Seychellen zijn uniek. Tja, mooie foto’s maken hier is niet zo moeilijk…Droom maar even weg….

Zon, zee en strand. Ik kan hier uren naar kijken en langzaam wegdromen….