blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Saba

Uniek Nederlands eiland in de Cariben

Het eiland Saba is uniek in vele opzichten. Het is een heerlijk wandelgebied, met als letterlijk hoogtepunt het wonderlijke bos op de berg van Mount Scenery. Duikers en snorkelaars vinden in zee een van de beste koraalriffen van de Cariben.

Saba is anders. Het eiland heeft tropische koraalriffen en een heuse bergtop: Mount Scenery. Deze puist in de zee is opvallend groen. En heerlijk om zelf te verkennen. Het is een bijzonder stukje Nederland.

Het verhaal gaat dat Columbus als eerste blanke Saba in kaart zou hebben gebracht. Dit was in 1493. Al blijkt het nergens uit dat hij daadwerkelijk aan land is gegaan. 

Columbus noemde het eiland San Cristóbal en vermeldde het in zijn reisverslagen. Hier zou ook de naam van het eiland van af kunnen stammen. San Cristóbal zou afgekort kunnen zijn als S †bal. En dat werd in de volksmond als Saba gebruikt.

Hoe kom ik op Saba?

Saba ligt zo’n 30 kilometer ten zuidwesten van Sint Maarten. Het heeft een eigen vliegveld, dat bijzonder is omdat het schuin is aangelegd. zodat je bij het landen tegen de berg op landt en bij het opstijgen naar beneden rijdt om extra snelheid te krijgen…