Waarom moet ik hier heen?

Nederland moet je blijven ontdekken. In alle seizoenen en op allerlei manieren. Hoe vaker je er op uit gaat, hoe je meer je ons kikkerlandje gaat waarderen.

Droomplekken in Nederland? Al realiseren we het ons lang niet altijd, maar ook in ons land kun je talloze bijzondere dingen doen. Een lang weekend of vakantie in Nederland is absoluut de moeite waard. En zeer divers. Ik heb talloze trips gemaakt in ons land. Waarbij ik vaak verbaasd ben over de wisselende landschappen. Maar ook over de schoonheid van de steden en dorpen. En de rijkdom in onze natuur.

Ik besef dan dat we zoveel meer hebben dan Amsterdam. Ook al zien veel buitenlanders dit als een wereldstad. En ja, de stad kan elke keer weer verrassen, zeker als je in het rijke verleden duikt. Al zijn ook talloze andere steden ook de moeite waard, met bijzondere overnachtingen. Van strandhuisjes aan zee tot boetiek hotels, van slapen in een vuurtoren tot glamping. Er is keuze te over.

Opvallend veel natuurgebieden om uit te waaien:

Maar ook de tientallen natuurgebieden roepen om een verfrissende wandeling of fietstocht. Of een tocht met een parkwachter om de burlende edelherten te zien. Of slangen als de adder te zoeken. Of vogels als de zeearend, kraanvogel en meer. En ze behoren allen tot het typische Nederlandse landschap wat je zo waardeert als je in het buitenland zit. En waar ik met trots over vertel aan buitenlanders.

Wat misschien wel het meest bijzonder is zijn de talloze excursies die je kunt doen. Die echt bij Nederland horen, zoals Wadlopen bijvoorbeeld. Of blokarten op stranden in het land. Of een dag mee lopen met een schaapherder. Of stroopwafels bakken. Er is meer dan genoeg.

Wil jij op vakantie in Nederland?
We genieten nu meer en meer van ons eigen land. Wil jij lekker weg in een vakantiehuisje? Een vakantiepark? Of een huisje in de natuur? Er zijn mogelijkheden te over.


Ik heb diverse websites verzameld waar je nu al je dagje uit, weekendje weg of zelfs zomervakantie kunt boeken.