Nederland

Ons landje is veel diverser dan vaak wordt gedacht

Nederland is mooi. En je kunt hier elke keer weer nieuwe bestemmingen ontdekken. Dat kan in alle seizoenen en op allerlei manieren. Hoe vaker je een excursie maakt, hoe je meer je ons kikkerlandje gaat waarderen. We hebben meer bezienswaardigheden dan je denkt.

In ons land tref je tientallen attracties. En je kunt talloze bijzondere dingen doen. Een lang weekend of juist een midweek kan. Bij een stedentrip heb je een grote keuze uit historische steden. Terwijl de zomervakantie steeds populairder wordt.

Maar ook een actieve vakantie is absoluut de moeite waard. Denk aan wandelen, fietsen, mountainbiken, zeilen, wadlopen, suppen en veel meer.

Opvallend veel natuurgebieden om uit te waaien:

Maar ook de tientallen natuurgebieden roepen om een verfrissende wandeling of fietstocht. Ook een tocht met een parkwachter is genieten. Je leert veel onderweg.

Onze natuur is divers met bossen, heide, stranden en andere natuurgebieden. En ze behoren allen tot het typische Nederlandse landschap wat je zo waardeert als je in het buitenland zit. En waar ik met trots over vertel aan buitenlanders.

Je kunt de nationale parken opvallend eenvoudig verkennen.  Er zijn veel wandelpaden en wandelroutes om het landschap te ontdekken. waarbij je ook nog dieren tegen kunt komen. Denk aan ree, edelhert, wild zwijn, vos en sinds kort de wolf.

Ik heb honderden trips gemaakt in ons land. Meestal gaan ze gepaard met bijzondere overnachtingen. Slapen in strandhuisjes aan zee tot leuke boetiek hotels. Maar je kunt ook slapen in een vuurtoren terwijl glamping op steeds meer plekken mogelijk is. Er is keuze te over.

Alle 97 Bucket List Tips voor Nederland