Waarom moet ik hier heen?

Nederland moet je blijven ontdekken. In alle seizoenen en op allerlei manieren. Hoe vaker je er op uit gaat, hoe je meer je ons kikkerlandje gaat waarderen.

Droomplekken in Nederland? Al realiseren we het ons lang niet altijd, maar ook in ons land kun je talloze bijzondere dingen doen.

Bijvoorbeeld in Amsterdam, wat ook door buitenlanders als een wereldstad wordt gezien. En elke keer weer kan verrassen, zeker als je in het rijke verleden duikt. Ideaal voor een dagje shoppen, terwijl een stedentrip met overnachting in het hart van de stad steeds populairder wordt.

Check bijvoorbeeld onderstaande bijzondere video van Gouda, Den Haag, Rotterdam en Dordrecht. Hij is Kikkerlandje genoemd, zoals wij ons land graag noemen. Maar ook omdat de video in tilt-shift is gemaakt. Genieten, toch?

Al zijn talloze andere steden ook de moeite, met bijzondere overnachtingen. Van strandhuisjes aan zee tot boetiekhotels, van slapen in een vuurtoren tot glamping. Er is keuze te over.

Maar ook natuurgebieden als de Veluwe, de Wadden en de Oostvaardersplassen roepen om een verfrissende wandeling of fietstocht Of een tocht met een parkwachter om de burlende edelherten te zien. Of slangen als de adder te zoeken. Of de zeearend. En ze behoren allen tot het typische Nederlandse landschap wat je zo waardeert als je in het buitenland zit.

Wat misschien wel het meest bijzonder zijn de talloze excursies die je kunt doen. Die echt bij Nederland horen, zoals Wadlopen bijvoorbeeld. Of blokarten in Zeeland. Of een dag mee met een schaapherder. Er is meer dan genoeg…